Mizerabilul salariat al lui Felix Voiculescu de la Intact scria astăzi:

Există multinaționale în România care au pe nota de plată bloggeri care scriu ”de bine” despre produsele sau acțiunile lor. Marile firme sînt cotate la bursă, au biblioteci întregi de coduri de conduită etică, însă cedează șantajului, fără să realizeze că multiplică un gen toxic.

Azi, el scrie de bine, dar mîine, cînd nu o să-i mai dai bani? Răspunsul e unul singur. Cînd tu nu o să-i mai dai bani, el va scrie de bine despre concurență și de rău despre tine. Istoria e martoră că am mai trecut pe aici.  Acum două sute de ani, povestea cu șantajul se numea ”cercul vicios al ziarelor”.

Companiile le zic acestor bloggeri ”influenceri”, că trebuie să le spună cumva, nu pot să le zică cei-care-ne sperie-fără-să știm-de ce.

Fără dovezi, fără nimic, doar aruncat așa, din burtica sa prea plină de bani voiculescieni. După care:

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe jurnalistul Julien Tănase, acuzat de şantaj.

În limbaj de internet, domnule Tolontan, asta se numește arrow in the knee. Să ne arătați și nouă, stimabile, câți bloggeri sunt arestați și cercetați la DNA, pentru ce au făcut pe sau cu blogul și câți jurnalisti.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.