basescu alcool

Mă gândesc de câteva zile la chestia asta, din cauza unei experiențe personale. Anul trecut s-a vorbit atât de mult despre acea modificare a limitei acceptabile de alcoolemie la volan, încât pur și simplu am crezut că legea a trecut în acea formă. Nu vreți să știți de câte ori am plecat eu la drum cu un pahar de vin la bord, din cauza acestei erori. Și de câte ori era să îmi pierd permisul astfel.

Aici e problema mea. Permisele în românia se emit pe viață. Ai dat examenul în 1950, ca tata? Ai permis și ești șofer forever. Sau ca mine, în 1998. În perioada asta, legile se schimbă, regulile se schimbă și nimeni, dar nimeni nu se obosește să fie la curent cu ele. A se remarca că probabil jumătate din români nu știu cine are prioritate în sensul giratoriu.

Prin urmare, oare de ce nu ni se fac teste, eventual online, o dată la câțiva ani? Legislație, că covrig în mână știi să îl ții. Dar măcar o serie de 15 întrebări din legislație, ca să vedă dacă mai suntem la curent, dacă avem idee și despre altele, nu doar cine dă prioritate la dreapta.

Food for thought.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.