Nu știu exact de ce, dar oamenii sunt învățați ca în decembrie să își cumpere chestii utile în casă. Și caută informații despre ele. Așa că, fiind eu foarte mulțumit de utilitățile pe care mi le-am luat, o să le fac, luna asta, câte un review.

Aragazul pe care mi l-am luat este Electrolux EKK52550OW. Este un aragz extrem de echilibrat din punct de vedere al raportului calitate/preț și, ce e mai important pentru mine, are cuptorul electric, un avantaj major, din punctul meu de vedere.

Plita are 4 ochiuri, aprindere electrică și supapă de siguranță pentru gaz. Supapele de siguranță sunt obligatorii în UE începând cu 2014. Aprinderea electrică este cu o singură mână, pe același buton de la care se pornește și gazul. E de preferat să nu îți ocupe ambele mâini aprinderea. Capacul este din tablă eloxată, preferabilă acelei sticle ușor casante și ușor murdăribilă.

friptura cuptor electric

Cuptorul este electric și multifuncțional. De ce spun că este un avantaj că este electric? Pentru că poți găti cu adevărat orice dorești, la modul perfect. Știi că o friptură de vită stă la cuptor 2 ore, la 210 grade? Pui cuptorul la 210 grade, setezi timerul la 120 de minute și peste 120 de minute, vei fi anunțat că friptura ta e gata. Nu mai verifici dar oare s-a făcut? Dar oare s-a ars? Dar oare nu e focul prea tare sau încet? Cuptorul are convector, deci temperatura va fi uniformă în întreg spațiul interior. Ușa cuptorului are un sistm inteligent de balamale, care permite demontarea și curățarea mai eficientă.

Latimea aragazului este de 50 cm si adancimea de 60 cm. Tabla exterioara este tratată anti-amprentare și este rezistentă la uzură mecanică. Sper ca peste un an să văd asta traducându-se prin neîngălbenire în locurile unde este utilizată mai mult.

Sub cuptor exista un sertar pentru depozitarea tavilor sau a tigailor. Aragazul vine din frabrică cu 2 tăvi care încap perfect în acel spațiu.

Well, sper că a fost util. Săptămâna viitoare, altceva.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.