Într-o societate normală, lumea se agită si face chestii inainte de alegeri, pentru ca asa e normal. Daaaar, dupa aceea, ii lasa sa guverneze pe aleșii vieții, iar ei se intorc la distracție si pauzele de muncă.

Asa ca hai, sa ne mai si relaxam, ca e weekend, circul s-a terminat, hai sa ne vedem de treburile noastre.
Ce gratar faceți?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Via OSINT RO
Loading RSS Feed

45 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu imi place sa fac gratar, n-am facut niciodata. Daca nimeresc vreun doritor, profit imediat, ca de mancat imi place.
    Asa ca daca se face vreodata un Arhiblog fan meeting in natura, semnez instantaneu.

    18
    • #2

      E buna carnea de burger de pe gratar? Poți sa faci o recomandare? Mulțumesc.

      2
    • #3

      zici ca nu ti a făcut niciodata doamna un peste pe carbuni de aia fara fum? dupa un cha-no-yu??

    • #4

      Daca e vorba despre mine, nu. Ne place la nebunie sa gătim, stăm la țărănoaia, dar grătar neam. Doar barbeque coreean la restaurant, cand se nimereste. Sau daca avem musafiri carora le place sa stea pe langa gratar, altfel nu.
      Micii ii facem la cuptor. La fel, mult slow cook, traiasca Casa Verde!

      3
    • #5

      “Arhiblog fan meeting in natura”

      Targu Mures are natura de asta numa buna, zona Grădina Zoologica, Spitalul de Psihiatrie şi Curtea Universităţii de Medicină. In Targu Mures vin si multi ursi, din cauza ca ursu poate sa citeasca toate literele in afara de S, deci el citeste Targu Mure, si cauta Mure, care contin multe vitamine si saruri minerale.

      3
    • #6

      tu vrei sa ne manance ursul…

    • #7

      Dar faceti? Vin si eu!!!!
      Dar fara ursi va rog :)))))

    • #8

      Pe Senioru’ îl mănâncă ursu’ în 6 rate.

      8
    • #9

      si cu tine se scobeste intre colti

    • #10

      Deja s-a ajuns la drăgălășenii.

      3
    • #11

      ovidiu, foarte buna

    • #12

      In afara de industria calului, in Romania avem si industria ursului. Cerere ar fi. Multe femei prefera să întâlnească un urs, nu un bărbat. Targu Mures nu e o destinatie aleasa random de ursi, ca un fel de city break sau ceva. Ei vin pentru ca simt ca sunt doriti, sau macar preferati.

      1
  2. #13

    Noi nu facem gratar! Facem ayrfraiere!

    4
    • #14

      Nu fut. Mi-am luat păpușă :))

      Cam așa sună. Am și eu airfryer. E comod, ce-i drept; nu pot spune că m-a spulberat de pe căcăstor, dar nici nu plâng după bani.

      Ai din ăla compact, sau din ăla gen cuptor?

      5
    • #15

      a aparut papusa cu capusa!

      3
    • #16

      Incercam sa fac misto de senior!
      Am compact. Pentru noi e super bun.
      Micii ies superb. Si altele.
      Burger la gratar inca nu am facut dar la airfraier doar o data. Sigur ii prefer pe gratar.

      1
    • #17

      Mânca unul căcat pe YT că siliconul, sau ce plastic o fi ăla, de la cuva modelului compact nu este chiar safe și otrăvește mâncarea. Nu prea cred…

      Am luat unul cu grătare și cuptor mai mult fiindcă se potrivea pe locul altui cuptor, mai vechi, și fiindcă ăsta se lăuda că poți lăsa în el și cocă la dospit. Poți, dar mai bine nu.

      1
    • #18

      @ ilevu: e “decat” teflon care cu timpul se duce si e dovedit cancerigen, nimic grav. Adica na, si bunica face clatite pe tigaia Tefal pe care i-o mai schimbam din cand in cand, ca nu-i chiar o avere

      2
    • #19

      @Arthur: nici cancerul nu mai este ce-a fost, se știe!

      3
  3. #20

    Mici, frigărui, legume

  4. #21

    Mă cam așteptam la un articol cu pensia lui mamaie, de ce pariurile sunt rele, în special când gândești cu dosul și încă vreo câteva exemple de gărgăuni și goange în chihlimbar… Probabil am pus un accent greșit pe undeva.

    4
    • #22

      Îşi linge rănile după alegeri. Delfinu’ nu, Semeon nu, veața e greu…

      6
  5. #23

    Facem grătar dar punem si tara la cale: primulrand.ro

    2
  6. #24

    ai e zi de vinete proaspete alaturi de cartofi noi cu branza.

    2
  7. #25

    Niște mici vită-oaie, ceafă de porc și 2 cotlete de păstrăv sodomizat (pardon, somonat) pe grătar din ăla cu capac și pe aragaz, cu o țîră de aligote. Jumate ieri, jumate azi. Mearsă…

    3
  8. #26

    Eu nu cred că am ratat să fac grătar mai mult de 5 weekend-uri în decursul întregului an, de ani de zile.

    Foarte spre extrem de rar burgeri, din când în când mici sau cârnăciori oltenești. La greu porc, pui, vită, cârnați polonezi, evident nu toate odată… Uneori legume, dar așa, mai la moft.
    Din când în când pește, mai ales vara când îl mai și prind. Peștele îmi place să-l fac și “shore lunch” imediat ce l-am prins.

    Apropo, e unul pe FB care își zice Grataragiul. Când l-am văzut, am crezut că e un frate mai tânăr al lui Arhi. Seamănă, sau doar mi se pare mie că seamănă…

    2
    • #27

      Tuna steaks, groase de 2cm+, aruncate pe grătar super-hot: 30s-rotație-30s-întoarse-30s-rotație-30s

      Face un strat alb-roz de 3mm cu “diamonds” de la barele gratarului, iar in mijloc diverse nuanțe de la roz spre roșu închis.

      Cam greu de găsit, căci trebuie sushi-grade tuna, dar mai nou, am găsit tras în țiplă și congelat, care e sigur că nu te ia cu salvarea.

      Asta voi face.

    • #28

      Sushi grade e de fapt congelare la -20 de grade vreo doua ore. Cam asta e marele fas. In rest nu ai de unde sa stii prin ce manevre a trecut pestele ala.
      Tonul pare a fi sigur in general. As merge pe o temperatura la interior de 70 de grade cateva minute.

      2
    • #29

      @jules: neah, dacă se pătrunde complet, nu mai are niciun kikirez, fiindcă e prea lean și devine fad. Mai bine mănânci ton la conservă de 2 dolari.

      3
  9. #30

    Maine fac mici, duminica fac lasagna si pizza (ca am doua cerinte separate de la pofticiosii familiei) suficienta cat sa hranesc o mica armata. Ah, si sotia face tiramisu cu capsuni.

    3
  10. #32

    Nu știu cum se ziceau la tine la Dragomirna, dar la mine le ziceam scârjele… le făceam pe plită.

    1
    • #33

      pãscuțe

    • #34

      ai încercat cartofi copți? strop ulei, sare, piper, hîrtie de copt, folie de aluminiu; îi uiți sub jar și îi mănînci cu tot cu coajă (dacă i-a spălat bine soacra e un plus);
      al doilea must îs roșiile coapte pe grătar care se vor tufli ulterior pisti mujei…; mînînși cu lingura mari!
      în rest, micși, aripioare, leguma românului…; vită, sub orice formă, mai rar; eventual vreun antricot pe modelul cartofilor de mai sus, da’ tre’ timp serios 1,5-2,5ore/kg; cît să șî bei un rumîn…

    • #35

      brailenii numesc storceag chestia aia cu rosii si usturoi

    • #36

      MMM, coaja de la cartofi copți… 😛

      Mamaie îi punea în sobă, după ce se mai domolea jarul, doar în coaja goală, căci pe vremea aia aluminiu vedeai doar la “plătica” de 5 lei și la bănuții sub 1 leu. Coaja aia…

      Am văzut într-un sports bar că serveau “potato skins”, adică coji de cartofi coapte, cu un pic de unt topit și rozmarin. O porție costa mai mult decât un kil de cartofi de la supermarket.

      1
    • #37

      Eu’s gurmand… câteodată aveam o foame de lup, câteodată mâncam ca lupul. Chișleac cu cartofi prăjiți… La tigaie bunica îi zicea fanghilă… Așadar o fanghilă de cartofi prăjiți cu chișleac din ol de lut.

      1
    • #38

      nu mai tin minte, eram destul de mic cand a murit, iar eu amintiri cam zero. am niste fluturari asa in spatele mintii si cam atat.

    • #39

      hai că te ajut eu cu o amintire… tot tu aici pe blog ne-ai întrebat la un moment dat “vă mai amintiți cum tăia bunica ceapa?” … în pumn.

    • #40

      alea s singurele si putinele. si se rezuma exact la momente de astea. taiat ceapa 1 secunda, pus chilota pe mine dupa soba o data, 1 secunda, ma ducea in carca o data, tot o secunda. mai mult de o secunda e cand m au scos din camera de spital, ca stiau ca o sa moara.

    • #41

      uăi tatarule (am curaj că tocmai ce-am parcat în curte!), dacî vii în Moldova, unde mujdeiul e aproape sacerdotal, șî-i zici “chestia aia”, apăi sî ti pregătești di bataii!
      am uitat cel mai important must have pe grătar: ardeii iuți cayenne!!! o dulșiațî!

    • #42

      #ador

  11. #43

    Am 200 kg de șunculiță în spatele casei..
    Dacă vrea cineva să îl vâneze și are curajul să il și mănânce.. ”eu și mistrețul nu fugem”.

    5
  12. #44

    Ma bucur sa vad gratarul smoker inca in actiune…inca se tine bine dupa atatia ani?

  13. #45

    Pe la noi grătarul începe cu: Am ajuns, și cine merge în pădure după lemne.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.