Știu că v-ați aștepta să vorbesc despre asta, despre cu Bolojan ar trebui să fie prim ministru și să ia măsur dure și restul de kkturi. Dar am asistat de prea multe ori la showul ăsta, în care PSD fute țara complet, după care se retrag demni, vine opoziția, preia guvernarea, face măsurile alea dure, își erodează poziția, dar aduce românia pe calea de plutire, după care vine PSD, pe cal măiastru, salvatori și preiau totul, cu 60% majoritate, să salveze țara de dezastru woke. Doar că, acum, nu va mai veni PSD ci va veni AUR, peste 4 ani.
Ce voiam să spun este altceva.
În ultimele săptămâni, luni, am tot vorbit pe tema asta, cu mulți oameni, și despre Simion, și despre suveranism în general, Roexit, NoNato, Rusia prietenul etern, tot tacâmul și am observat o eroare de judecata, mai exact, de apreciere a situației din partea majorității celor care vorbesc.
Să vă explic.
Majoritatea celor cu care vorbesc, inclusiv pe OSINT, au, ca argument de bază, faptul că AUR nu prea ar fi vrut să ajungă la guvernare și să își asume frâiele puterii pentru că, și aici vine eroarea, ar trebui să ia măsuri dure, care ar eroda încrederea populației în ei și astfel ar pierde voturi.
Mă copii, vremurile bune creează oameni slabi. Și naivi.
Unde vedeți voi că AUR, sau orice alt partid de gen, odată ajuns la putere, AR FI OBLIGAT să ia acele măsuri dure, odată ajuns la putere, cu majoritate simplă? Ce îl obligă, mai exact? Bunul simț? Valul național? Gândurile bune și cocorii de hârtie?
Este că nu ați luat niciodată în calcul faptul că, odată ajuns la guvernare, un partid de genul acesta ar continua distrugerea româniei, pentru că aceasta ar fi cea mai simplă cale de a o face un stat slab, și mai slab, fără economie, fără investițiile străine care aduc capital, cu mulți săraci și șomeri, oameni care pot fi ghidonați foarte ușor spre un vot tip Roexit, de exemplu? Credeți că e greu să dai drumul la tiparnița de bani și să anunți că crești, din pix, toate pensiile, salariile minime și restul de chestii care atrag voturi de partea asta? E greu să mituiești nemuritorii milionari lideri de sindicate ca să își ducă masele de votanți la marșuri și mitinguri anti ceva? Deloc, vagi amici. Dimpotrivă, aceaasta ar fi strategia de bază. Distrugere economică, distrugere socială, existența unui vid care va necesita dirrecționarea spre un dușman comun, Soros, Franța, evreii, irelevant, dușman care va fi, de fapt, de vină pentru toate problemele și sărăcia lor, fluturarea trecutului glorios, când eram independenți și puternici, când trăiam din roadele pământului și eram grânarul europei.
După care nici măcar nu va mai conta ce gândiți sau ce credeți. Nu va mai exista un vot real, nu îi va mai păsa nimănui, pentru că democrația va fi murit de mult, în lipsa noastră de interes, între mici, ieșiri la vamă și la munte, indiferență și salariul de corporatist.
Ce vreau să vă spun este simplu. Nu vă culcați pe ureche. Actuala putere nu e interesată, de facto, de binele popular, ci vrea să bifeze niște puncte pentru a putea fura restul de bani din PNRR. Simplul fapt că i-am votat pentru că reprezintă o alternativă mai bună la Rusia ar trebui să vă țină alerți. Clivajul social va crește, propaganda pro rusia va crește. 4 ani trec ca o clipire de ochi și, dacă nu suntem atenți, dacă nu facem ceva în direcția asta, AUR va avea majoritate parlamentară și, de abia atunci, veți vedea cât de kkt poate fi politica. Mulți dintre voi erați prea mici ca să țineți minte cum era înainte de UE, înainte de NATO.
Nu vreți să învățați cum era. Și nici înainte de 89 nu vreți să experimentați cum era.
NOU
PSD cam trebuie să intre la guvernare. Până la urmă, au primit cele mai multe voturi la parlamentare. N-ai cum să vii să zici: am câștigat alegerile, dar nu vrem să guvernăm. Dacă PSD și PNL nu făceau monstruoasa coaliție, poate nu s-ar fi ajuns la acest val uriaș călărit de partidele extremiste. Pur și simplu au împins oamenii în brațele extremei, restrângându-le opțiunile de vot. Cumva înainte funcționau lucrurile: vin ai noștri, pleacă ai noștri. Odată ce marile partide au bătut palma, mulți oameni s-au simțit înșelați, trădați și au considerat că nu mai au ce vota, așa că au căzut în plasa extremei.
AUR plânge acum, dar nu prea tare. Acum așteaptă cu năvodul întins. Anii grei care vor veni vor trimite și mai mulți votanți în plasele lor. Soluții ca să nu se ajungă la următoarele alegeri la scenariul descris de tine? Poate una de tip divide et impera. Fragmentarea extremei. În Germania se încearcă scoaterea partidului AfD în afara legii. Posibil ca nici pe Simion să nu îl aștepte lucruri bune în viitor. Poate pierde conducerea partidului.
NOU
din ce am auzit azi la latraii partidului, psd conditioneaza participarea la guvernare de adjudecarea postului de prim ministru.
NOU
PSD, PNL și USR au șansa să se reformeze dar nu cred că vor profita de ea. Pe de altă parte sunt semne de intenția fondării unor noi partide, cu oameni noi și (încă) nemânjiți, oarecum firesc pentru că de cel puțin 10-15 ani în România nu mai există diferențe de doctrină, program sau strategii între stânga și dreapta.
Noul guvern oricare va fi el, va fi de sacrificiu, înjurat de toată lumea pentru măsurile ce trebuie luate. Vom vedea cine pune interesul țării mai presus de propria carieră politică.
Extrema e deja fracționată în trei, nu?
NOU
Grija mare la cum si cat se maresc taxele, ca avem datorie externa, da, dar nici pe departe ceva exagerat comparativ cu majoritatea tarilor din lumea asta, grija mare la ” liberalizarea pietei ” , grija mare la instaurarea panicii in populatie, indemnuri gen ori faceti ca noi, ori o mierlim cu totii, caci majoritatea curentului suveranist n-a pornit de la vreo iubire incredibila pentru Romania Mare, sau de la vreo dorinta nebuna a segmentului lor sa pornim mare razboi ca sa ne intindem de la Nistru pan’ la Tisa, ci din timpul pandemiei, fortarea de a sta in casa, completat procese verbale ca sa te duci la magazin, strigate ca cine nu se vaccineaza este ultimul om si un criminal.
Ne trebuie o voce mai puternica in U.E. , echivalenta cu populatia noastra, cu resursele naturale, si cu pozitia geografica si geopolitica pe care o avem pe harta Europei, trebuie sa ne folosim de veto atunci cand situatia o cere, umilinta pe care noi si bulgarii am suferit-o cu Schengen, cu refuzul Austriei, mai ales cand Croatia a fost acceptata inaintea noastra, a fost momentul in care am detestat cel mai mult ca suntem parte din Uniune, a fost momentul cand ni s-a spus cu adevarat ca suntem ” sclavii Europei “, a fost ceva ce nu ar fi trebuit sa se intample.
In momente ca ala, daca vor mai exista vreodata, presedintele si prim ministrul insasi trebuie sa se duca in mijlocul Parlamentului European, si sa strige, ori ne acceptati, legal, fiindca indeplinim orice conditie de 12 ani incoace, si ne aratati ca suntem tari egale si membri egali cu voi, ” familia europeana ” , ori de aici, noi ne urcam in avionul de Moscova si mergem la Kremlin sa dam mana cu Putin.
Si am avut un noroc imens, ca au fost alegerile astea mai tarziu cu un an si ceva de atunci, si ca au avut loc dupa ce am intrat in Schengen complet, ca altfel nu ne mai relaxam astazi.
Daca lucrurile astea nu se intampla, in 2028 si 2030 vor castiga unii mai rai decat AUR si decat Simion + Georgescu. Cum vad eu treaba, astia 5 ani sunt cam totul sau nimic, si nu doar pentru Romania, pentru majoritatea tarilor din lumea vestica. Daca nu se corecteaza niste greseli mari, la nivel de U.E. , de politica mondiala, lumea moderna asa cum o stim se va schimba complet.
NOU
adica, pe scurt, sa fie mai bine ca sa nu fie mai rau, iar romanii sa se comporte la fel cu pretentia sa obtina rezultate diferite, altfel se supara si se arunca spre locul de dat cu capul in perete. suntem ca betivul satului care vrea respect. daca mergeam la putin, se realizau doar niste obiective ale lui putin.
slabiciunile ue sunt lipsa unei integrari suficiente si principiul unanimitatii, astfel ca interese ale unor puteri externe pot actiona prin proxy, cum a fost cazul cu veto-ul austriei. cat timp nu se va elimina unanimitatea si nu va exista unificarea politicii externe si a apararii, aceasta stare de slabiciune va continua sa erodeze.
NOU
Cu alte cuvinte, modelul american. Noi acuma suntem in faza in care a castigat Biden, dar daca in 5 ani nu se face ce trebuie, vine Kremlin Georgescu sa “make Romania great again” si-apoi sa te tii, Trump e mic copil pe langa diliul nostru.