Lumea e ușor nelămurită de ce sinecuristul Alexandru Moraru, viitorul fost ambasador al româniei în USA, a anunțat mizeria aia cu îndeplinirea condițiilor tehnice pentru ridicarea vizelor pentru români.

Motivele ar fi două.
În primul rând, dacă ați citit linkul de mai sus, ați remarcat că frații Moraru sunt lipitori de-alea lui Johannis, prin urmare, după noiembrie, sinecurile pe care le-au supt în ultimii 10 ani vor dispărea, primul lucru pe care îl va face noul președinte va fi să numească un alt ambasador la Washington. Așa că domnul Moraru s-a sacrificat și a luat una pentru echipă, cum s-ar spune. Și, fiind ambasador, poate mânca orice căcat dorește el, diplomatic vorbind e acoperit.

Second, anunțul face parte din campania electorală a USL-ului, dacă mai era nevoie să vă convingă ceva de faptul că PSD și PNL sunt unul și același și vor relua fructuoasa colaborare de până acum, după proximele alegeri. Nu contează că anunțul nu e adevărat și că US nu are nicio intenție de a ridica vizele, pentru că știu că, după aceea, ar muta la frontieră obligația de a trimite acasă stolurile de vizitatori gata de a se stabili în locații unde furtul din buzunare e cel mai mic lucru ce se poate întâmpla. Și au ei suficienți țig indieni și fără noi.

Și ce dacă e minciună? A fost preluată rapid de toată lumea ca declarație politică, cine a trebuit să o recepționeze, a recepționat-o. Dezmințirea aia nu mai ajunge chiar peste tot, așa că maurul și-a făcut datoria, maurul poate să se întoarcă acasă, că primește rapid o funcție potrivită, într-o altă sinecură, a altuia.

Și ce campanie frumoasă s-a dus în vara asta, cum să meargă lumea să își reînnoiască vizele, ca să poată să aibă cio persoanele de etnie dreptul de a merge în US fără viză. Pentru că, nu-i așa, de ce nu aș da eu 900 de lei aiurea, cât costă viza, ca să ajut flotele de indieni să traverseze oceanul fără ca ei să îi plătească. Afacere, nu-i așa?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.