Ce spune legea

1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Realitatea din teren:

Numărul minorelor însărcinate rămâne crescut. În perioada 16-22 septembrie, au fost internate 13 minore cu vârste între 14 și 17 ani, 90% dintre acestea fiind internate pentru naștere, iar restul din cauza unor complicații apărute în timpul sarcinii.

Având în vedere durata de nouă luni a sarcinii, medicii au concluzionat că majoritatea nou-născuților sunt rezultatul concepțiilor petrecute în perioada sărbătorilor de iarnă.

„De această dată, am avut un număr semnificativ de minore care au născut. De obicei, înregistrăm cinci sau șase cazuri. Până acum, numărul a fost constant”, a declarat Dr. Irina Cațighera, medic primar în Planificare Familială.

Medicul a subliniat că toți copiii au fost luați acasă de mamele lor, toate provenind din mediul rural. Acesta spune că tot mai frecvent se întâmplă să existe în spital paciente minore însărcinate. De obicei, acestea renunță la școală și pleacă în străinătate alături de partener, însă uneori pleacă și singure.

Deci partenerii nu sunt minori, că altfel nu ar putea pleca în străinătate.
ȘI ATUNCI UNDE ESTE POLIȚIA CARE SĂ SE AUTOSESIZEZE, PENTRU VIOL? Jur, citesc și nu îmi vine să cred, efectiv românia este o țară bananieră, nu ai cum, atâtea vieți de fetițe distruse și nimeni, nimic cri cri cri.

Later edit: Observ o chestie interesantă. Conform codului penal, este viol doar dacă este inserție/penetrare vaginală sau anală. Hai și orală. Acum imaginați-vă moduri în care un copil poate fi violat, conform legii românești, iar violatorul să fie bine mersi, pentru că nu este menționat în lege.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.