Absorbția de fonduri europene la jumătatea perioadei bugetare 2021-2027 e zero, arată Consiliul Fiscal în opinia despre rectificarea bugetară. Potrivit datelor instituției, România nu a atras aproape nici un euro din fondurile de coeziune și structurale în valoare de peste 30 de miliarde de euro care i-au fost alocale.

O situație dificilă se înregistrează și în cazul PNRR, unde România a atras doar 2,1 mld euro componenta granturi și 1,9 mld. euro împrumuturi din totalul de aproape 27 miliarde euro alocate.

Majoritatea oamenilor se întreabă Dom’le, dar de ce? Că sunt bani gratis, doar întinzi mâna și îi culegi și, cu ajutorul lor, dezvolți țara, faci autostrăzi, construiești canalizări, creșe, grădinițe, să fie românia un șantier plin de zumzete fericite. Nu?

Nu, simpaticilor. Din păcate, nu. România a ajuns să se împrumute, mai degrabă, 5 miliarde de euro pe zi, cum s-a întâmplat zilele trecute, decât să acceseze fonduri europene. De ce? Pentru că fondurile europene nu pot fi furate, simplu. Autoritățile trebuie să trimită justificarea fiecărui bănuț cheltuit și acolo nu merge cu am cumpărat 20 de șuruburi cu 1000 de euro, capace de wc cu 1500 de euro bucata and shit, că vine Codruța peste ei direct și teleghidat.

Așa că fondurile astea sunt de zero interes pentru toată lumea. Mai de preferat să se împrumute la băncile românești, care sunt mână în mână cu ei, după care să își justifice singuri achizițiile și cheltuielile. Este demonstrația cea mai clară că întreaga clasă politică este doar o mafie care coexistă exclusiv pentru a fura. Dar să nu uitați să votați PSD și PNL, ok? (asta cu nu uitați să votați e doar o glumă între mine și voi, știu că aveți creierul la voi și oricum mesajul ăsta nu iese din bula noastră, e așa, un râs ca să nu plângem)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.