Cineva observa, pe bună dreptate, pe chat, că, în românia, spre deosebire de celelalte țări din Europa, nu se fac donații pentru ucraineni. S-au făcut atunci, la început, pentru refugiați, după care a venit statul român și a preluat activitatea, dându-i afară pe voluntari și asumându-și acțiunile, deși, timp de 2 săptămâni, nimeni nu a mișcat un deget, și cam atât.

Întrebarea era cu bătaie lungă, legat de ce fac influencerii din țările din jur, care strâng bani pentru achiziția de Bayraktare, dar asta m-a făcut să mă umfle râsul. Pe cine vedeți voi să facă astfel de acțiuni, dintre oamenii cu milioane de followeri și cu influență? Pe Bufnici? Pe Șelly? Pe Ilie Bivol? Petreanu? Andi Moisescu? Oamenii ăștia nu știu cum să mai strângă ban peste euro, adăpându-se de la toate izvoarele monetare posibile, cine ar fi nebun să facă așa ceva?

Întrebarea finală era Cetin, de ce nu faci tu asta?
Răspunsul este simplu. Nu am făcut pentru că știu ce capacitate are comunitatea noastră. Suntem relativ puțini față de cifrele care se vehiculează pe influencing și nu suntem chiar pătura bogată a țării. Ok, am demonstrat în februarie că putem strânge și noi ajutoare pentru oamenii aceia, dar în niciun caz la nivelul Hai să strângem 5 milioane de euro, să le trimitem oamenilor ălora un Bayraktar.

Mi-am amintit de asta citind că măcelarul rus care l-a castrat pe prizonierul ucrainean, după care i-a tras un glonț în cap, a fost, teoretic ucis. Nu știu încă sigur, nu există vreo dovadă video, sper că a suferit îngrozitor și moartea i-a fost înceată.

Anyway, urmăresc diverși luptători din Ucraina pe telegram și majoritatea au nevoi simple, de la oameni. Căști pentru protecția urechilor, Storm Baldersson a fost în spital pentru o rană de genul, genunchiere și, un lucru foarte util, drone.

Acum, sincer, nu mă pricep la drone, ei spun că DJI sunt perfecte pentru a li se atașa sisteme de alea de aruncat grenade din ele, poate or fi și alte modele. M-am uitat pe amazon după ele…nu îmi spun nimic, chiar nu îmi dau seama.

Întrebarea e, vreți să facem un efort și să le trimitem oamenilor ălora chestii de genul? Merită efortul? Aștept opinii cu maxim interes.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.