Originalul AICI

Minutul și scorul
32.03.2022 / 20:30 ( Ziua 37)
🪖Ucrainenii au confirmat astăzi că rușii se retrag din zonele oraselor Kiev și Cernihov. În Cernihov retragerea rușilor coincide cu o contraofensivă a ucrainenilor. Aceștia au recuperat mai multe sate din apropiere.
🪖Trupele ucrainene au intrat și în orașul Bovary, un satelit al Kievului, după ce a fost abandonat de ruși.
🪖S-au înregistrat bombardamente intense în orașele din apropierea Luganskului, în Donbass.
🪖Orașul Mykolaiv a ieșit de sub asediul rușilor. Armata ucraineană i-a împins pe ruși spre Herson la 20 de kilometri de Mykolaiv. Forțele ucrainene au recucerit mai multe sate pe direcția Hersonului și se pregătesc să pună presiune pe oraș.
🪖În cursul acestei dimineți ( în jurul orei 06:00) un depozit de carburanți de mari dimensiuni din orașul rusesc Belgorod (40 km nord de granița cu Ucraina) a luat foc. În acest moment ard 10 rezervoare de combustibil dintr-un total de 24. Atât presa rusă cât și cea ucraineană spun că două elicoptere ucrainene Mil Mi 24 au intrat in Rusia zburând la altitudine joasă și au bombardat depozitul. Oficialii ucraineni nu au infirmat acest lucru, dar nici nu l-au negat. Au răspuns cu clasicul rusesc: ”maybe”. Au ars cam 16.000 de tone de carburanți. Peste 50 de mașini de pompieri și 170 de pompieri încearcă să stingă focul (Известия, NEXTA).
🪖Directorul centralei nucleare de la Cernobîl a declarat că este imposibil să se stabilească intensitatea radiațiilor la care au fost expuși soldații ruși. Mulți dintre cei care au ajuns la Gomel, în Belarus, au ajuns în stare gravă.
🪖Astăzi a existat și un schimb de prizonieri între ruși și ucraineni: 85 de buc. de ambele părți. Ucrainenii au avut 70 de bărbați și 15 femei în pachetul primit de la ruși.
🪖Ieri trupele ruse au donat 14 tone de ajutoare umanitare destinate orașului Mariupol.
🪖Coridoarele de evacuare au funcționat astăzi. De la Meltiopol o coloană de autobuze cu 500 de oameni a plecat spre Zaporojie. Coloanei i s-au alăturat peste 300 de autoturisme. In total cam 1500 de oameni au reușit să plece.
🪖Din Berdyansk a plecat alt convoi de autobuze cu peste 2000 de oameni. Aceștia au fost evacuați inițial din Mariupol cu ajutorul Crucii Roșii.
🪖Germania a aprobat transferul către Ucraina a 58 de mașini de luptă pentru infanterie. PVB 501 care sunt, de fapt niște scule rusești ce au aparținut RDG-ului. Germania unificată a vândut tarabele Suediei, care la rândul ei le-a vândut Cehiei. Acum le vor dona ucrainenilor. Cred că utilajele astea sunt ca Trăbănțelele alea cu stickere cu orașe lipite pe lunetă.
🪖Australia va trimite mai multe transportoare blindate de trupe Bushmaster în Rusia. Nu s-a avansat o cifră exactă, dar Scott Morrison, PM-ul Australiei a spus că avioanele C-17 australiene sunt pregătite să livreze în Rusia.
🪖În Marea Britanie, în orașul Goole, unde se află cea mai mare fabrică de confecționat ambulanțe din UK, britanicii transformă camioane sau dube mai vechi în ambulanțe perfect funcționale pe care le trimit în Ucraina.
🪖Astăzi Lavrov a fost în vizită în India. Aici i-a rugat pe indieni să nu judece conflictul din Ucraina dintr-o singură perspectivă. Indienii au răspuns cu tradiționalul ” Good evening, sir. Of course, I’ll double check for you, sir.”
🪖Întâmplarea face că și Liz Truss, ce ocupă funcția de ministru de externe al Marii Britanii a fost în vizită în India. Pentru indieni a fost complicat că imediat după vizita lui Lavrov au trebuit să își ascundă toate obiectele de preț că na, niciun britanic nu se întoarce cu mâna goală din India.
🪖Zelensky a demis astăzi doi generali și i-a numit și ”trădători”. Păcat că Ucraina nu are Siberie.
🪖Putin a băut un cocktail cu Noviciok.
🪖In Germania au ajuns 300.000 de refugiați din Ucraina. Aceștia vor staționa aici.
🪖Peste 250.000 de refugiați ucraineni au aplicat pentru vize de ședere în Cehia.
🪖Numărul copiilor uciși în conflictul din Ucraina a ajuns la 153. De asemenea, 859 de scoli și alte instituții educaționale au fost bombardate, 83 dintre acestea fiind distruse.
🪖Andrey Babitsky un juurnalist rus destul de anti-Putin a fost găsit mort în apartamenul său din Donețk. Babitsky a fost cunoscut pentru pozițiile pe care le-a luat împotriva abordării Rusiei a războiului din Cecenia.
🪖Gérard Dépardieu, cumătru cu Putin și posesor de cetățenie rusă, l-a făcut nebun pe Putin. Peskov a spus părintește că ”Dépardieu nu prea înțelege ce se întâmplă, dar îi poate explica. Bineînțeles, dacă vreaa” A găsi o Volgă neagră nu e chiar un capăt de lume.
La noi:
🇷🇴 Deși nu mai apare prin mass-media, zilnic pleacă din Ucraina către România în jur de 30 de tone de ajutoare (hrana și medicamente preponderent). Acestea sunt colectate și trimise de ONG-uri rusești.
🇷🇴Nicolae Ciucă spune că primul miliard de euro din PNRR a fost deja furat…ăăă.. accesat! Mă scuzați!
🇷🇴George Simion a fost penibil pe Facebook astăzi doar pentru a arăta lumii că fermele de troli ale AUR sunt în continuare funcționale. 10.000 de comentarii de la boți. E ceva. Bravo, Georgele! Zilele trecute a apărut știrea că o fermă de troli de la Târgoviște, ce aparținea lui S. Ghiță a fost scoasă din priză.
Nu se confirmă:
❌În regiunea Belgorod NU s-a introdus starea de urgență.
❌ Presa din România spune că drăciile alea pe roți date de nemți ucrainenilor sunt ba tancuri, ba TAB-uri. Nu, sunt MLI-uri. Așa se numesc ele.
Nu este o știre, ci doar o găinărie de presă:
🙄🙄Rușii folosesc o biserică din apropierea Kievului pentru a pregăti un atac asupra orașului, zice un oficial american, citat în delir și neștire de presa mioritică. Boss, e o biserică, ce ar putea face rușii acolo? Summon the holy spirit?
Pe mâine! 🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.