Originalul AICI

Minutul și scorul
14.03.2022 / 09:00 (ziua 19)
🪖Pretul petrolului a scăzut în dimineața asta la 110 $ / baril.
🪖Rusia a cerut asistență militară Chinei.
🪖Personalul tehnic de la Cernobîl este într-o așa stare de epuizare încât aceștia nu mai pot efectua operațiunile de mentenanță și de verificare a centralei.
🪖Convoiul umanitar ce trebuie de trei zile să ajungă în Mariupol este blocat în continuare la 50 de km de oraș, în Berdiansk, localitate ocupată de ruși. De frica bombardamentelor, în Mariupol oamenii efectiv gătesc și dorm pe străzi.
🪖Un bloc de 9 etaje din Kiev a fost lovit de o rachetă si a luat foc. Pompierii caută supraviețuitori. Până acum (08:30) se confirmă decesul a două persoane.
🪖Harkovul și Nikolaevul au fost bombardate în noapte și dimineața asta.
🪖De asemenea și orașul Jitomir a fost bombardat în noaptea asta. Jitomirul a devenit un hub logistic pentru a livra în estul Ucrainei provizii medicale, alimentare și militare.
🪖Orașul Rivne (în vestul Ucrainei, aproape de Luțk) a fost lovit de rachete în noaptea asta. Turnul de televiziune din oraș a fost avariat.
🪖Snihurivka, oraș mic de la nord de Herson, est de Nikolaev, a fost bombardat în noaptea asta. Mai multe clădiri rezidențiale au fost afectate. Autoritățile locale spun că ar fi oameni sub dărâmături.
🪖Astăzi coridorul umanitar din Sumi rămâne închis. Orașul a fost bombardat în cursul acestei dimineti. Cel putin o cladire rezidentiala a fost lovită.
🪖Ramzan Kadîrov și bocancii lui de la Prada au ajuns în Kiev să verifice starea lucrurilor în brigada lui Mahomed ”Schrödinger”. Mnah, coincidența facă că si ”Walie” lunetistul canadian tot în Ucraina se află.
🪖Autoritățile din Kiev se pregătesc de asediu și spun că în oraș există provizii de medicamente și alimente pentru aproximativ două milioane de oameni pentru două săptămâni.
🪖A apărut filmul complet al atacului de pe Insula Șerpilor. Apărătorii, după ce au fost obraznici cu corabia rusească au rezistat la două valuri de atacuri. Aceștia s-au predat rușilor după ce li s-a terminat muniția. Rușii au distrus farul de pe insula, stația radar, dar și multe dintre clădiri, distrugeri confirmate de satelitii de la Maxxar.
🪖Organizația Mondiala a Sănătății, prin comunicatul de ieri spune că au fost înregistrate 31 de atacuri rusești asupra spitalelor si a altor facilități medicale, 12 persoane din sistemul sanitar au fost ucise și 34 rănite. De la începutul războiului s-a înregistrat 4800 de nașteri, iar condițiile în maternități sunt foarte grele.
🪖Din cauza faptului că rachetele rusești cad din ce în ce mai aproape de granița NATO, Zelenski a început din nou să bage bățul prin gard cu ”no-fly-zone” aia…🙄
🪖5500 de ucraineni au ajuns în Irlanda.
🪖V-am spus de trenul ala cu copii de la Harkov acum câteva zile…Ieri a plecat din Ucraina un avion special către Marea Britanie care duce pentru tratament 21 de copii bolnavi de cancer.
🪖Până acum Marea Britanie a trimis peste 650.000 de kituri medicale către Ucraina și vor trimite 500 de generatoare de curent de mare putere în curând.
🪖Autoritățile ruse s-au ținut de cuvânt și au scos Instagramul din priză la miezul nopții trecute. Cum am mai zis, acum mulți influenceri ruși vor fi în situația să facă ce nu au crezut niciodată că vor face: să muncească.
🪖Grecia și Turcia au zis că e drăguț să devină prietene având în vedere necazurile de la nord de ele.
🪖Wildberries ( un fel de Emag rusesc, Alibaba style) și-a întrerupt funcționarea azi noapte și a generat o mică panică în Rusia. Azi de dimineață, verificat de mine, funcționa, dar nu sunt tentat să cumpăr nimic.
La noi:
🇷🇴 Ieri au intrat aproape 14.500 de refugiați ucraineni în România. Cu 8% mai puțin decât sâmbătă. Până acum, de la începutul războiului, în România au intrat 412.000 de cetățeni ucraineni.
🇷🇴 În vama Siret dar pe partea ucraineana un bărbat ucrainen deghizat în femeie a încercat să ajungă în România. Puștoaica a fost dibuită de vameșii ucraineni.
Nu se confirmă
❌Orașul Harkov NU este distrus complet de ruși așa cum titrează cu litere de o șchioapa G4Media. Orașul este bombardat constant de ruși, însă distrugerile nu sunt foarte mari. Ca să înțelegeți aberația – Harkovul este un pic mai întins decât Bucureștiul și are cam 1.6 milioane de locuitori.
❌Trimiterea de trupe de menținere a păcii sub steag ONU în Ucraina NU se află pe agenda Consiliului de Securitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.