Originalul AICI
Minutul și scorul
08.03.2022 / 09:00
🪖În a 13-a zi a razboiului, rușii nu au făcut mare lucru. Ucrainenii controlează perifieriile Kievului, Harkovul rezistă în continuare, Odesa nu a fost atacată. Cernihivul, miraculos, se pare că este în continuare sub controlul ucrainenilor.
🪖Orașul Sumy a fost luat cu asalt în cursul serii de ieri, mai mulți civili, printre care si copii au murit din cauza bombardamentelor din nord-estul orașului.
🪖Oamenii care sunt prinși captivi în Mariupol, Harkov, Melitopol au nevoie disperată de ajutor medical.
🪖De 12 zile 100 de angajați ai centralei nucleare de la Cernobîl, dar și 200 de apărători sunt ținuți prizonieri în interiorul perimetrului centralei de către ruși. Cred că oamenii ăia nu vor mai avea nevoie de frizer. ☹
🪖În cel puțin 20 de orașe din Ucraina utilitățile nu mai funcționează sau funcționează cu sincope grave.
🪖In cursul zilei de ieri ucrainenii au capturat un sistem avansat de rachete antiaeriene de la ruși. Un Pantsir S2, în valoare de 20 de milioane de dolari. De cealaltă parte, ministerul rus al Apărării a distribuit un clip în care un elicopter de atac rusesc distrugea mai multe scule ucrainene.
🪖Banca Mondială a aprobat o finanțare de urgență pentru Ucraina în valoare de 723 milioane de dolari. 350 de milioane erau deja vorbiți.
🪖Ușor neconfirmat, dar cu iz de adevăr. Pe lângă cantitățile de armament trimise în Ucraina, occidentul a trimis și o echipă destul de numeroasă specializată pe securitate informatică.
🪖Japonia, prin vocea primului ministru și-a adus aminte că Uniunea Sovietică le-a luat insulele Kurile. Cu această ocazie a mai aprobat un noi val de sancțiuni – au înghețat activele a 23 de persoane din Rusia si Belarus.
🪖Tripadvisor a dezactivat toate produsele și serviciile din Rusia si Belarus, fără posibilitatea de a fi reactivate sau de a adăuga noi servicii.
🪖Putin a spus că în Ucraina nu vor fi aduși sub arme rezerviști, războiul fiind purtat numai de armata profesionistă a Rusiei. Ne-am lămurit cu profesioniștii ăștia.
🪖Cu referire la punctul de mai sus, pe lângă mercenarii din Wagner și Cecenii lui Magomed ”Schrödinger de Prada”, rușii au început să recruteze și sirieni, spune Pentagonul.
🪖Joi si vineri, la Paris, reprezentații UE vor dezbate opțiunile de accelerare a decuplării Uniunii de la resursele minerale ale Rusiei.
🪖Compania petrolieră Viva din Australia, a încetat importul de hidrocarburi din Rusia. Tot mai multe state Occidentale se gândesc să o lase mai moale cu petrolul de la rusi. Rusia amenință că va închide conducta Nord Stream 1, fapt ce ar putea duce barilul de petrol la 300 de dolari.
🪖Mc Donald s și Coca-Cola vând în continuare eroic în Rusia fără nicio apăsare, însă au început să apară scăderi în vânzări pe celelalte piețe. Cetățenii încep să le de cu flit. Bine, acum să nu credeți că Pepsi Cola ar fi plecat din Rusia. Tot pe baricade sunt si ei.
🪖Coridoarele de evacuare nu au funcționat nici ieri. Rusia promite să mai bage o fisă astăzi. Poate a patra zi e cu noroc. Orașele propuse spre evacuare sunt Kiev, Sumi, Cernihov, Harkov și Mariupol.
🪖S-a confirmat întâlnirea dinte miniștrii de externe ai Rusiei si Ucrainei în Antalya.
🪖Rusia a devenit campioana sancțiunilor. A acumulat de aproape două ori mai mute sancțiuni decât Iranul ( posesorul medaliei de argint) și Siria ( echipată cu medalia de bronz). Rusia – 5.5 pct. Iran – 3.6 pct., Siria – 2.6 pct. Coreea de Nord – 2.1 pct
🪖Rubla rusească a ajuns la un minim record. 133 RBL = 1 USD.
🪖Crucea Roșie semnalează faptul că ucrainenii îi abuzează pe prizonierii ruși și folosesc tactici absolut reprobabile în scop propagandistic. Ucrainenii au scos în fața camerelor soldați ruși pe care i-au obligat să se căiească, să își exprime regretele cu privire la invazie.
🪖Conform ONU, în acest moment numărul refugiaților din Ucraina se apropie de 1.8 milioane.
La noi:
🇷🇴In cursul nopții trecute, primul convoi de autocare cu refugiați din Ucraina staționați în Moldova au trecut vama de la Albița.
🇷🇴Primăria Capitalei a aprobat cererea de înfrățire a Bucureștiului cu Kievul.
🇷🇴Ucrainenii care vor să se angajeze în România o vor putea face fără nicio restricție. Completează o declarație pe propria răspundere și cu asta basta.
🇷🇴Persoanele cu dizabilități venite din Ucraina vor primi asistență gratuită în România absolut fără nicio problema.
🇷🇴Copiii refugiați din Ucraina vor avea în școli aceleași drepturi ca și copiii români.
🇷🇴În vama Siret un cetățean român beat turtă a fost oprit de polițiști când voia să treacă în Ucraina. Acesta a zis că se certase cu soția și că voia să plece la război.
Nu se confirma
❌Morgan Stanley, compania de analiză financiară spune că Rusia ar putea intra în incapacitate de plată în aprilie. Bine, acum MS ăștia au mai zdruncinat câteva economii pentru că au publicat rapoarte și analize fake.
❌Un al doilea general-maior rus a fost trimis la cele veșnice de ucraineni în apropiere de Harkov.
❌Celebrul clip difuzat în neștire de presa din România cu mâna lui Putin și microfonul se pare că NU este un fake. Efectul apare din cauza compresiei video Razvan Baciu a dovedit destul de ușor.
Altfel:
🙄Presa locală este în delir cu un aerodrom secret din Europa de Est prin care se alimentează Ucraina. De fapt nu este niciun secret ci este un aeroport militat din Polonia, foarte aproape de granița cu Ucraina și cel mai apropiat aeroport de Liov din afara Ucrainei. Dar ne place senzaționalul misterios de numa, numa…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.