Cu ce diferă bolboroselile astea mistice fata de cele ale unora din ani 1300? Simplu. Atunci nu exista internet. Si emitatorii nu se autodescriau drept inovatori si deschizatori de drumuri ci erau naturali.
Adica tâmpiți, cum le-am zice acum.

Retineti, e vorba de Linkedin, continut premium de la modelatorii zilei de maine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Amin!

  2. #2

    LinkedIn e noul Facebook, incepe sa colcaie de diversi ipochimeni care toarna ineptii pe banda rulanta.

    • #3

      s-a dus pe pl de cand l-a preluat microsoft, bine, nici inainte nu era mare kkt aveam doar speranta ca va deveni ceva mai util, oricum micusoft a mai cumparat si niste platforme de learning numa bune de tinut soarecii in cusca, ei te cresc si pe plantatia lor lucrezi, sa mai spuna cineva ca nu suntem parte din matrix.
      a btw, microsoft are parteneriat cu marele borg, in caz ca nu va vinde androidul uman metaversul va prelua microsoft stafeta

  3. #4

    Ar cam fi cazul ca extratereștrii aia sa apară odată sa se rezolve niște chestii pe aici.
    Or a doua venire a lui Iisus.
    Or sa devina conștiente mașinile ca-n Matrix, Skynet

    • Nu e mai simplu cu o pietricică mica de macar 5 km.. Sau o mica mutație care sa duca la o mortalitate mica de 10%?

  4. #6

    No, bine că mă uit pe linkedin, doar la oferte de job-uri. În rest, nu mă interesează.
    Deci să-nțeleg că toți ăia d-acolo au un IMC perfect, sunt sănătoși tun și tineri nevoie mare? Ă, nu? Ete pula Holy Spirit in your „temple”. Dar da, cretinismul religios e la mare artă. 1300 spune săr’na nenea lu’ 2022 în materie de inepții religioase.

    • #7

      se inchina toti la sfanta moneda, platformele nu spun nimic atat timp cat bagi banu sa-ti promovezi scam-ul, e amuzant cum dupa 2decenii de full internet nu urla niciunul in politica sa tempereze pacalelile agreate pe platformele monopol. practic nici o responsabilitate dar se asteapta cumva ca prin magie oamenii sa aiba incredere in ei sau in vaccin(asta ca exemplu) si sa fie responsabili.

  5. #8

    Platforma e doar o platforma, astia sunt peste tot…

  6. #9

    Mie mi s-a cam luat de LinkedIn de când au început tentativele de agațamente. Și da, a început să colcăie și acolo, după cum bine zicea cineva mai sus!

    • #10

      Pesemne ca daca nu sunt agațamente d’alea bune cu maioneza,degeaba…

  7. #11

    Lucrez in mental health in Uk

    O grămadă de psihologi si psihiatrii o dau pe chestii mistice pe aici

  8. #13

    Doamne apara si fereste de asa nebuni.

  9. #14

    Suntem într-un ev mediu întunecat, ne lipsesc săbiile laser și mașinile cu levitație. De spice nu avem nevoie, că noi ne drogam cu propriile bășini, cel mai tare drog posibil …

  10. #15

    LinkedIn colcăie de mizerii personale (să vă spun cum am rămas gravidă, învins cancerul, dat 1 leu cerșetorului în drumul spre muncă ieri…) și profesionalismul scade de la o zi la alta. Acum vreo 5 ani mă abordau recruiterii cu o oarecare decență. Acum îmi scriu tot felul de puștani și copilițe cu tupeu și zero skills.
    – Hei, am un job nou, te interesează?
    – Ok, ce presupune jobul și cam care e bugetul?
    – Dacă nu ești interesată, mă poți recomanda unui coleg care poate e interesat?
    Sigur că o să-i recomand unui prieten contul tău de bot (știu că nu-s boți, boții sunt mai bine programați de atât).

    Mi-ar fi plăcut ca LinkedIn să fie locul în care te întâlnești cu profesioniști din domeniul tău și să poți discuta chestii tehnice care nu-s neapărat interesante pentru publicul larg.
    Am întrebări legate de evoluția domeniului meu, trend-uri, probleme tehnice la care nu-s convinsă că am găsit cea mai bună soluție etc. Dar le postez anonim pe reddit sau stackoverflow pentru că site-ul unde sunt cu nume și prenume e pentru bălării.

    • #16

      Cam asa era acum multi ani, desi era mai putina lume pe el. Din pacate, de ceva vreme a devenit un fel de facebook, ba meme tampite, ba avansuri aiurea, reclame la orice, citate “intelepte” si poze nustiudecare (inclusiv din alea cu “buna dimineata la cafeluta”) si cate si mai cate… Postarile despre afaceri si profesionalism au inceput sa se piarda. Mai am un pic si-mi fac cont nou si-i adaug doar pe aia “mai de incredere”; deocamdata folosesc linkedin spre deloc, ultima data cand m-am logat pe el m-a salutat de pe prima pagina, cu cateva zeci de like-uri, mizeria aia de clip in care bancnotele canta “what is love” si alte slagare de neuitat.

  11. #17

    Stiu o tipa maritata care dadea mesaje pe linkedin sa nu se prinda barba-su ca o arde aiurea.

  12. #18

    Folosesc contul de LinkedIn o data la cativa ani, cand schimb jobul, pe perioada interviurilor, ca sa imi poata admira profilul alea de la HR si ca sa downloadez CV-ul in format PDF.

    Apoi il inchid pana la urmatorul proces de recrutare.

  13. #19

    LinkedIn ul oricum a devenit un rahat. Am 500 de contacte reale și de aia nu imi închid contul încă.

    Eu am dat unfollow (și cred ca pe viitor chiar o sa elimin din lista) tuturor care apreciaza postarile idioate ale lui Dan Negru. Maimuța lui Darwin țintește la așa-zisa audiență mai răsărită de pe LinkedIn și aberează cu chestii preluate greșit de pe la alții…mi-e o scârbă.

    Off-topic, mai nou ploua cu laude și pupat in fund adică kudos URI, orice mucos care termina o facultate de 3 ani de management sau comunicare (măcar sa fi fost 6 ani de medicina sau 5 de politehnica) isi dedica ditamai postarea cu ce mare realizare și bla bla. Humble bragging la greu. De fapt, n-am văzut niciun șef de promoție de pe la vreo facultate ca lumea sa zică ceva. Doar penibilii.
    Apoi ii vezi pe amărâții aia care sunt concediați din diverse motive care încep cu ce lucruri minunate au învățat, cum a fost totul cu bune si cu rele, cum orice șut in fund e un pas înainte, ce nerăbdători sunt ei sa dea de noi provocări etc. Acum pe bune, cineva fericit ca isi pierde jobul? Chiar trebuie sa te expui așa forțat?
    Sincer, dacă nu eram încă deschisă la noi joburi si nu aveam atâtea contacte, închideam contul de mult.

    • #20

      stai, oamenii se lauda ca sunt concediati?

    • #21

      Chiar dacă nu e lauda pe fata, isi prezintă situația ca pe un nou challenge care a apărut in viața lor tocmai ca ei sa isi demonstreze lor înșiși cât sunt de puternici..din categoria “totul se întâmpla cu un motiv”. Ca părinții aia care afirma ca copiii lor i-au ales pe ei in mod special sa le fie părinți. De îți vine sa dai ochii peste cap. Obsesie de sine care pare un pic si dereglare mintala, mimand așa zisa vulnerabilitate.

      Lucrez in industria de petrol si in ultimii doi ani a plouat cu concedieri. De câte ori scrollam pe LinkedIn, max 10 minute pe zi, dădeam de 2-3 postări din astea. Ce-i drept, rar erau romani sau est europeni, majoritatea americani. Lăudăroșenia a ajuns la un asemenea nivel ca oamenii ăștia se folosesc pana si de situațiile astea nasoale de viața pentru a stârni admiratie.

  14. #22

    Am o fosta colega care comenteaza pe facebook doar la din astea:
    Daca iubesti toate animalele, scrie Amin in comentarii – poza cu un catelus belit la picior
    Daca crezi ca acest copil merita o sansa la viata, scrie Amin in comentarii – poza cu un copil pe pat de spital (ideal fara par in cap ca sa para extra bolnav, poza cu maxim 15 pixeli)
    Daca vrei ca Dumnezeu sa ajute acest batran, scrie Amin… poza generica cu un batran
    Daca crezi ca El te iubeste, scrie Amin… poza cu Iisus cu cafeluta si 2 trandafiri pusi cu paint…

    Nu am vazut asa ceva. Mna, unfollow, limitat ce activitate vede si vad (eu mai arunc si din astea necrestinesti =)) ).

  15. #23

    Stiu pe cineva care agata pe linkedin :)))