În state există o mișcare numită Marea Demisionare, o chestie care sperie o grămadă de omuleți, din cauză că oamenii nu mai suportă ideea de a merge la un job care nu le plătește nici măcar necesarul minim de trai, nu mai zic de chirie sau chestii de astea de figuri. Așa că demisionează în corpore și fac alte chestii, gen crypto, onlyfans, lucrative și profitabile.

Ideea e că e interesant de urmărit cum meleardarii americani au angajat vedete care să le explice oamenilor că trebuie să se întoarcă la muncă, să muncești 3 joburi e bine, acesta e modul american de a avea libertate totală și alte mizerii de astea, în condițiile în care majoritatea americanilor din clasa de jos sunt plătit cu ceva gen 7 dolari pe oră, salariul minim, salariu care nu a mai crescut de vreo 30 de ani.

Desigur, de aici rezultă foame, frustrări, imposibilitatea de a cumpăra bunuri de folosință îndelungată inclusiv case sau mașini (e haios să urmărești subiectul pe reddit, gen am strâns bani 3 ani și mi-am luat un PS4 second hand) iar rezultanta, iată, a afost Marea Demisionare. Evident, cei care deplâng aceste acte brutale nu au nicio intenție de a mări veniturile celor care muncesc pentru ei, ci vor doar să se reîntoarcă la momentele când se băteau oamenii la ușa lor pentru un loc de muncă. Momente care, datorită internetului, nu vor mai exista niciodată.

Unde suntem noi aici?
Deloc departe. Încă suntem o țară majoritar sălbatică, populată de analfabeți, dar deja tech savvy ppl sunt foarte mulți și încet, încet, va începe să se producă un shifting către joburile self employed, unde nu mai decide tanti Amalia de la HR că îți sunt suficienți 1540 de lei lunar ca să trăiești, să plătești facturile mărite de 10 ori la gaze și curent, chirie, mâncare, poate și niște ieșiri la film, niște beri la un bar, de astea.

Aștept cu interes.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.