V-ați gândit vreodată, cum ar fi dacă ați trăi într-o societate unde timpul nu este măsurat ciclic, bazat pe mișcarea de revoluție a pământului în jurul soarelui, ci ar fi doar o curgere terna, zi cu zi, răsărit, apus, fără început, doar cu sfârșit, sfârșit care ar pune punct unei vieți epuizate și epuizante?

Cea mai mare șmecherie a liderilor incipienți ai oamenilor de pe terra a fost inventarea calendarului. Singura chestie care duce, cu adevărat, omenirea înainte este actuala împărțire a timpului. Desigur, timpul, ca unitate separată, nu există, este doar un construct social, evident, dar prin ciclicitatea sa, asigură acel reboot de care au nevoie toți, după o perioadă de 4 anotimpuri.

Gata, 2022 e anul meu. De la anul încep sala. De la anul încep să fac bani. De la anul voi fi mai bun. Și tot așa. Desigur, nimeni nu se schimbă, nimeni nu devine mai bun de la anul. Dar, în mintea lor, nu mai încolțește ideea sinuciderii în fața unei vieți placide, fără sens și fără finalitate, ci totul își dă restart și gata, o luăm de la capăt.

Deși, evident, nu facem decât să ne continuăm traiul mizer de zi cu zi, cu aceeași finalitate existențială în țintirim.

Timpul nu există. Există ceasurile.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.