De câteva zile am drum pe la Filantropia, pe Ion Mihalache, destul de des. Filantropia e spital măricel, așezat în buza bulevardului, cu foarte mult trafic. Uitați-vă la stâlpul din poză. Efectiv tot bulevardul e plin de semne de alea cu oprirea interzisă, plantate drăgăstos de poliție.

Pentru că de ce nu. E clar că, dacă îți duci femeia la spital, vei merge să cauți o parcare, cea mai apropiată cred că e la statuia aviatorilor, după care vei veni pe jos, ea eventual cu burta la gură, pentru că niște capete de cretă nu se gândesc la nevoile celor care circulă pe acolo, ci impun legea cu elan și avânt.

Evident, toată lumea ignora semnele și parchează elegant peste tot, inclusiv pe trotuare. E în Dune un capitol în care se vorbește despre cum un stat birocratic se transformă în inamicul cetățenilor. Ceea ce este și cazul în românia, cel mai mare inamic al cetățenilor este propriul stat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.