Când eram în școala generală, făcută pe vremea împușcatului, desigur, la lecțiile de istorie am fost învățați despre cum împilau boierii pe țărani, cum le luau totul, cum îi atârnau cu capul în jos în fum de ardei iute, cum îi băteau la tălpi, cum a tras generalul Averescu cu tunul în ei doar pentru că strigau Noi vrem pământ. Și despre cum boierii și guvernul puneau tot felul de dări, după cum li se scula lor căciula în primii zori de dimineață.

Desigur, mulți ani am rămas cu o aversiune firească împotriva împilatorilor boieri și a metodelor lor de jupuire a bieților țărani. După care am avut acces și la alt fel de cărți, alt fel de istorie, lucrurile s-au mai clarificat. (știați că pe fiul lui Coșbuc l-au ucis cu ciomegele niște țărani iubitori, supărați că mașinile ridicau praful pe uliță?)

Dar mi-a rămas așa, o întrebare.
De ce oare statul are dreptul de a pune impozit pe ce vrea el? Asta legat de discuția de ieri, cu impozitul pe Netflix și filme descărcate legal (stați liniștiți, filelist e exceptat). Așa, pur și simplu, dacă ceva e consumat de mai mulți cetățeni, vin eu, statul și decid că trebuie să se plătească un impozit pentru asta.

Oricum, stați calmi, că prețurile sunt stabilite la nivel de zonă geografică, nu vor crește Netflix prețurile pentru că avem cel mai mizerabil premier din istoria româniei. Dar rămâne întrebarea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.