Mă uitam, zilele astea, ce aglomerație este pă turismul de agenție, pleacă charterele de pe Otopeni ca căruțele cu lubeniță de la Dăbuleni, toată lumea se înghesuie să prindă un pic de grecie, maldive, e bătaie pe turcia și egipt, dă-i dreacu de dictatori, ce, se schimbă cu banii mei, nu a mai văzut bahamasul atâția români de pe vremea când ducea Costi fete acolo, să facă bani și videoclipuri.

Și nu mă pot opri să nu mă gândesc. Suntem în pandemie, peste tot, în lume, se reiau măsurile de securitate obișnuite, la fel ca anul trecut. An trecut care a marcat falimentul nenumărator agenții de turism. Bilete de avion care nu s-au returnat niciodată și care bani sunt contabilizați în profitul companiilor, la diverse.

Și totuși, românii, cu o încredere năucă, își dau banii în avans agențiilor, fără să clipească. Cumpără bilete de avion cu luni înainte. Totul de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, niciodată, fără nicio minimă protecție, de parcă banii ăia trebuie arși neapărat, nnu contează cum.

Serios, nu vreau să sune ca o cobe, dar, economic vorbind, să dai în avans banii tăi cuiva care depinde de încă vreo 3 lanțuri economice, în aceste vremuri, mi se pare un comportament ușor debil. Sau, e ca în bancul cu vânătorul care intra în pădure și îl viola ursul, zi de zi, ca să constate și ursul, la final, că ăla intra acolo pentru sex.

În altă ordine de idei, ce hoteluri recomandați pe plajele bulgărești? Mă interesează ceva frumos, în apropiere de faleză, oraș, civilizație, prețul nu e problemă, cu cât e mai mare, cu atât mai puțini români.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.