La cinci zile după ce Ministerul Sănătății israelian a anunțat că se renunță la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, autoritățile au informat duminică faptul că s-a reintrodus această măsură, în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli.

În UK este o situație teribil de groasă, pentru că, iată, deși sunt cu vaccinurile la cer, numărul îmbolnăvirilor este și el tot acolo. Brazilia a atins 500 000 de morți, așa cum, de altfel, se și preconiza, având președinte la nivel de Trump, dar mai prost. Toate, absolut toate țările civilizate sunt prudente în legătură cu subiectul, supraveghează îndeaproape totul, temporizează diverse libertăți, ceea ce ar face orice politician responsabil, de altfel. UEFA chiar are mari probleme cu UK, care impune carantina la sosirea în țară și vor să schimbe locul finalei, dacă Borislav nu acceptă modificarea legislației.

Ce zice Florin Câțu?

Tot aud discutii despre valul patru al pandemiei. Nu ar trebui sa avem aceste discutii. In Romania avem toate dozele necesare ca sa se vaccineze toata lumea. Nu e obligatoriu, dar avem dozele de vaccin. Ne vaccinam, nu mai avem val patru. Acest val patru exista doar daca nu vrem sa ne vaccinam. Vreau sa lasam in spate pandemia.

Practic, omulețul ne anunță că nu se face nimic, ei au doze de vaccin și aia e. Iarăși nu vom avea paturi la ATI și se vor anunța pompos că se ridică zilnic până la nivelul 2019, iarăși vor muri oameni care, poate, nu ar fi trebuit să moară, iarăși incompetență și bătaie de joc, iarăși veve voiculescu vociferând despre incompetența guvernului și tot așa.

Grele vremuri trăim. Avem cea mai slabă clasă politică din ultima sută de ani și nu se vede nicio îmbunătățire.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.