Ce soluție folosești ptr stocare date? Eu am 100 gb anual la Google. Dar de la 1 iunie nu-mi vor mai fi suficienți de când se contorizează și Google Photos.
Să cumpăr 200 și să fiu mai atentă la management cu ce sincronizez sau mai sunt și alte variante? Am în Google Drive de ex toată arhiva de muncă.
O prietenă mi-a zis că are un fel de server acasă o cutie QNAP or something, dar nu merge bine pe iphone.
Anyway… sugestii?
Și eu mă gândesc la asta, mai ales când am văzut ce criminal este să îți iei toate pozele din google photos, unde am poze de 15 ani.
NOU
Eu tin pozele in Amazon Photos. Vine cu Amazon Prime si am stocare nelimitata la poze (la calitate originala) si cativa giga la Video.
Sincronizez tot acolo, din telefoane, laptopuri, ce descarc de pe aparatul foto, etc.
NOU
Am uitat pretul, platesc 49 euro/an pe Amazon Prime Franta, include livrare a 2-a zi in Franta (in aceeasi zi la unele produse) si in 2-3 zile in tarile vecine, Amazon Prime Video, Amazon Photos, Amazon Music Prime si Prime Reading.
NOU
eu cand aud de amazon, zic “skip”!
de cand ciumpapalacu de patron devine cel mai bogat om din lume, in timp ce 80% din planeta statea inchisa in case!
amazon no more for me!
or avea lucruri care nu pot fi gasite si in alta parte, dar vor exista alternative. intotdeauna! de la produse, la serviciile software!
NOU
@VR: mama ce l-ai pedepsit… Plange in pumni in fiecare noapte…
NOU
@VR: am si Microsoft Office 365 si cotizez la alt miliardar celebru dar acolo am doar 6 TB de date (pe 6 conturi dar orisicat).
Imi dau seama ca nu e acelasi lucru ca un abonament pe Amazon dar toti cotizam la Bezos, fara sa vrem si fara sa stim. Cat timp mare parte din internet ruleaza pe infrastructura AWS .. ii bagam bani in buzunar.
Folosesti Netflix? Au gazduire la AWS.
Ai dat din greseala pe arhiblog.ro si te-a redirijat aici? E DNS de la AWS. etc, etc
NOU
Victor, cei 6 TB la Microsoft 365 pot fi shared cu oricine? Sau doar family members (adică ce locuiesc la exact aceeași adresă?). Nu mai știu unde am întâlnit asta, parcă la Spotify…
NOU
Digi Storage. Eu il folosesc doar sa fac backup la ce am acasa stocat, dar poate fi folosit si ca sistem de fisiere.
NOU
Eu folosesc un synology 218+ cu 2 hdd de 4tb in raid. Am pe el back up integral laptop, backuri poze la toate telefoanele din casa și celebrul plex.
Îl țin legat la net și am totul la un click distanta, oriunde m-aș afla.
Ca preț a costat totul în jur de 3000 de lei.
NOU
cum merge aplicația synology de backup la poze?
NOU
Si eu am Synology. E mama NAS-urilor.
Backup la poze poti face de pe Android cu Photos sau Files.
Eu nu am reușit sa fac sa mearga automat in background dar in rest beton! Recomand. Folosesc de vreo 5 ani soluția. Are pe el o tona de aplicatii, Surveillance pt camere video, VPN, poti face automat backup la ce vrei si pe clouduri de la Google, MS, AWS…etc.
NOU
Mai e si aplicatia Moments care e mai noua si la fel face back-up in stil Google Photos. In background mai da rateuri, Android-ul o ucide din diverse motive.
E bine sa faci back-up-ul cand esti acasa pentru ca altfel dureaza o vesnicie. Tot mult dureaza si sa descarci poze daca nu esti in reteaua locala.
Ce imi place la moments e ca are si functii smart (tot stil Google Photos) in care recunoaste fete si le poti asocia un label cu care sa faci search apoi cand cauti poze cu acea persoana. Recunoaste si obiecte, locatii, evenimente, dar nu merge la fel de bine ca Photos.
In concluzie, mie mi se pare o solutie decenta.
NOU
Si eu recomand / am folosit Synology s-ar putea sa fi fost fix modelul asta, dar il foloseam pentru stocare bruta, nu foloseam aplicații specifice de poze sau etc. Bineinteles, doar HDD WD (Western Digital) sau HGST.
NOU
@Arhi
Backup-ul merge foarte bine. Luna trecuta au introdus doua app-uri noi de backup, cu licenta, daca vrei mai mult.
O varianta este sa ai doua NAS-uri mai mici cu 2 discuri gen 218+ decat unul mai mare cu 4 discuri. Le definesti pentru scopuri diferite (gen unul pentru chestii personale si unul pentru Plex), iar cu cel de Plex faci si backup la chestiile personale. Astfel excluzi posibilitatea in care se strica device-ul, pentru ca failover ai doar la discuri.
Aplicatiile sunt super si exista articole foarte bune despre cum sa-ti securizezi publicarea in internet.
NOU
dar 218+ duce plexul?
NOU
@Ninjutzu:
Pentru sincronizare automata in fundal recomand aplicatia FolderSync: play.google.com/store/apps/details?id=dk.tacit.android.foldersync.lite
O folosesc de ceva vreme fara nici o problema.
NOU
Eu folosesc aplicatia Moments pt telefoane, iar pentru laptop aplicatia Synology Drive Client. Merge foarte bine inclusiv cu aplicatia nativa din windows (pe backul laptop).
Nu am ce sa-i reprosez. Merge impecabil.
Aplicatia Moments functioneaza foarte fain. Are posibilitatea de activare a IA si in cazul asta poti cauta pozele destul de usor. Iti permite inclusiv taguirea fetelor, iar ulterior recunoaste automat.
NOU
Nici un NAS non-enterprise nu duce Plex-ul. Noi vorbeam de storage aici.
De exemplu, 218+ vine cu Celeron si vreo 2 GB RAM, ceea ce e suficient pentru muzica si media personale, 3-4 persoane simultan, plus alte activitati in background. Dar nu este suficient pentru Plex iar mizeria de transcoding extern nu merge pe orice.
Pentru Plex, la 720p-1080p iti trebuie Intel Core i5 si 8GB RAM, 4k necesita i7 minim. Chiar si un DS720+ care costa $400 fara discuri este abia la jumatate din performanta.
Eu am un Mac mai vechi pe post de Plex server, stiu ca tu aveai un PC. Cu $200 diferenta de la 218+ iei un i7 refurbished, pui o licenta Windows de la GoDeal24 si folosesti NAS-ul ca volum partajat pe retea de 1GB. Un astfel de sistem este suficient pentru 3 televizoare
NOU
pentru cei care nu mai vor la Google… de ce ați trece la Synology?
eu am preferat să asamblez singur un sistem de stocare cu Ubuntu. (m-a tentat FreeNAS întâi, dar vreau să mai rulez și alte chestii pe sistemul ăla, iar Ubuntu era mai practic)
Synology vine cu drepturi de acces OBLIGATORII la TOT ce aveți în casă/firmă – și nu doar la datele stocate pe NAS
citat din EULA (care este obligatoriu să îl accepți la prima pornire/configurare dacă vrei să poți folosi NAS-ul):
Section 7. Audit. Synology will have the right to audit your compliance with the terms of this EULA. You agree to grant Synology a right to access to your facilities, equipment, books, records and documents and to otherwise reasonably cooperate with Synology in order to facilitate any such audit by Synology or its agent authorized by Synology.
deci da..semnați că le dați voie să intre să verifice inclusiv în arhiva de acu’ 20+ de ani.
Dacă NAS-ul Synology este folosit într-o instituție care lucrează cu documente clasificate… ați pus-o de mămăligă – când dați click că sunteți de acord cu EULA aia tocmai ați semnat contractul prin care le dați acces chinezilor să facă “audit” la secrete de stat, chiar dacă sunt doar în dosare prăfuite undeva într-o arhivă.
și btw… “agent autorizat de Synology” = firmware-ul NAS-ului… iar dacă mai este și legat la net asta înseamnă că atunci când face tot felul de acțiuni ciudate în rețeaua locală mai apoi nu aveți dreptul să vă mai plângeți după aia fiindcă i-ați dat voie firmei prin EULA să facă orice “audit”.
și da, știu că mare parte din companie este de fapt din Taiwan… dar o altă mare parte a ei este din PRC.
NOU
Adi vorbesti prostii, nu se anuleaza asa din click legi si drepturi.
NOU
Senior, duce plexul lejer. Nu am avut niciodată probleme de rulare la 4k. Nu am incercat sa rulez de pe mai multe dispozitive in același timp.
NOU
Orange cloud, nelimitat la 3 Euro. Cred ca tre sa fii client Orange.
NOU
Doar ca Orange cloud e (era cand am testat) o mizerie. Merge doar in browser pe comp, fara client de sync. Pe telefon (android) dadea o gramada de rateuri.
NOU
Citeste termeni si conditii la Orange Cloud . In caz de probleme , asta e , nu isi asuma nimic
NOU
Dar ceilalti isi asuma ceva in caz de probleme? Adica ce se intampla daca se pierd datele din Google Cloud?
NOU
Folosesc onedrive, plătesc cam 200 ron pe an si am suita office 365 si un giga stocare.
Pretul pe site-ul Microsoft este 299, dar uneori gasesc oferte pe la emag
NOU
1 GB e foarte puțin
NOU
Cred ca a vrut sa zica 1TB
NOU
E 1 TB, ca am si eu O365 family, si fiecare cont in parte (pana la 6 conturi) are 1 TB spatiu de stocare pe OneDrive care e foarte ok.
Nu-l folosesc insa, pentru ca am un NAS Synology cu 10 TB in el, iar pozele ce le-am acumulat in timp, daca pastrez si fisierele RAW, depasesc 1 TB, ceea ce face nepractica utilizarea OneDrive pt mine in scopul asta.
NOU
Un TB, scuze
NOU
Tot OneDrive si eu, tot 1TB si vine cu suita Office.
Merita banii, iar aplicatia se misca foarte bine si iti aminteste periodic ce faceai in ziua curenta in urma cu 1 an/2 ani/10 ani. Foarte misto zic eu. Asa iti mai aduci aminte si de anumite experiente aproape uitate.
NOU
Eu as avea grija cu stocatul de poze pe NAS-uri.
In primul rand trebuie sa faci snapshot-uri. Asta te apara de ransomware.
In al doilea rand trebuie sa ai grija la furt, inundatie si alte dezastre.
In Google Photos am 20 Gb liberi care cica imi ajung 3 ani pentru stocarea la calitate inalta.
Eu urc automat de pe telefon in Photos. Originalele le urc pe Idrive unde am 5 Tb la 100$
Nu am de gand sa renunt la Photos. Merge prea bine iar cautarea este aur.
NOU
Eu am Synology NAS, local, RAID 10, backup extern automat, si la 6 luni rotate cu un backup offsite. Access local doar, nu am enable globall access. Asa ca e safe cit de safe poate fi.
Computer sigur nu e nici cel scos din priza, ca si ala poate fi furat 🙂
NOU
Synology ftw daca e de hostat local.
NOU
Am 2 conturi de 1T la “cloud mail.ru” pe care le-am prins când erau gratuite pe viată. Nu știu la care viată s-au referit. Oricum merg brici.
NOU
.ru sau .ch niciodata.
NOU
Zarax are ceva personal cu elveţienii…
NOU
Da, cine-si da datele sa le pastreze rusii nu e chiar ultimul prost, au fost altii care si-au dat tezaurul 🙂
NOU
De ce nu .ch?
NOU
Asustor. Aplicația de poze merge pt upload. La vizualizare video mi se pare că se încarcă cam greu deși am RDS.
NOU
Google One cu planul de 2 TB, platesc 500 RON pe an si am conturile sotiei si copiilor incluse in planul de storage, toate telefoanele in sync. In acest moment am 500Gb consumati, in conditiile in care tin pozele din ultimele14 ani incarcate, toate la rezolutia originala.
Google Photos e excelent pe partea de tagging, searching, etc.
NOU
Pe soluția asta merg si eu. Fără probleme pana acum
NOU
Am NAS de vreo 5 ani, dar nu aș ține pe el lucrurile pe care nu vreau să le pierd din motive expuse deja p-aici (ransomware, că poate o să fiu prost, hardware fails etc.). Realist vorbind, costul echipamentului (nas-ul + hdd-uri mai multe în RAID + curent) nu-l amortizezi înainte să fie nevoie să începi să schimbi hardware-ul comparat cu abonamentele la Google Drive.
Da, ai niște funcționalități în plus care poate merită (download automat de seriale pentru ce nu e disponibil pe platformele internaționale la noi, de exemplu), dar dacă vrei exclusiv back-up tot spre cloud aș merge.
NOU
Folosesc Office 365 personal (vreo 200-300 de lei pe an, in functie de cum prinzi, momentan sunt pe abonament lunar).
Am 1TB in OneDrive. 1.06 mai exact.
920GB ocupati. Deja ma gandesc la varianta Home. Sau sa imi iau doar abonament OneDrive.
Se misca bine de tot pe 4/5G.
In pseudo NAS (un miniPC cu vreo 4 HDD-uri si windows) am instalat si onedrive si face backup local (ish).
Pe toate device-urile am acelasi cont asa ca toate pozele urca in acelasi loc.
Ce nu imi place pe iOS e ca nu pot seta ce “foldere” sa urce in cloud. E pe principiul totul sau nimic. Dar asta pare sa fie limitare apple.
DigiStorage am folosit… pana mi-a zapacit toate pozele (le-am rezolvat intr un final)
DropBox… acum vreo 8 ani.
box.com foloseam la scarbici pana sa trecem pe OneDrive. E mai bine acum ;))
Am incercat si solutii locale as in owncloud. Cand treci de un numar de fisiere (aveam vreo 90.000 de poze atunci) – un sandy bridge la 2.6GHz, cu 12GB RAM si un SSD decent (intel 520)nu era suficient de rapid pentru SQL…
M-am jucat si cu webdav si rsync parca ii zicea… Pana la urma am ramas la Onedrive
NOU
Spuneti-mi medieval, dar eu stochez informatii pe dvd.
NOU
Hard disk extern aici!
NOU
Am si eu unul de un TB dar sunt informatii mai la indemana care le am deja si pe dvd uri :)))
Cum am zis…medieval
NOU
Mega.Co.NZ – criptat (safe)
Are aplicatie ca Google doar ca e mai simpla.Tre’ sa frunzaresti un pic setarile sa intelegi cum face sync.
50 free (mai mult cu plata)
E compania lui KitDotCom (ala de l-a luat pe sus FBI-ul cu elicopteru’).A bagat un pic de puscarie si a jurat ca va face platforma lui pe care nimeni nu o va putea sparge.
Daca pierzi parola si parafraza adio documente.Sunt irecuperabile.N-au nici ei posibilitate de recuperare.
Scuze de offtopic.
NOU
Kim, nu Kit. Și-a schimbat legal numele în Kim Dotcom. Iar Mega nu mai e compania lui, nu mi-e prea clar a cui este acum.
NOU
De vreo 2 ani e fără ”co”, că aveam si eu ceva pe acolo (de vreo 6 ani) pînă să schimbe Kim numele sitului și locația. Dar toate documentele mi le-am regăsit intr-o arhivă mare iar parola mi-am ”recuperat-o” doar cu adresa de mail. Deci e încă de bază, deși nu cred că Kim a fost vreodată proprietar real.
NOU
Da mă Kim stiu.Kktu asta de autocorect.
NOU
Degoo
NOU
Pe soluția asta merg si eu. Fără probleme pana acum
NOU
OneDrive
NOU
Eu folosesc un Raspberry Pi 4 cu 2 HDD externe conectate in raid (software raid) pentru tot ce inseamna backup. Am instalat nextcloud pentru sync la telefoane, plex, vpn, etc. Stiu ca nu e o solutie pentru toata lumea, dar configuratul e foarte usor, iar pe partea de siguranta daca urmezi sfaturi basic ai sa fii ok. Practic e un fel de NAS mai ieftin, pe mine ma interesa si partea de plex, nextcloud, vpn, pi-hole, etc. Odata pe luna, fac backup la backup pe un HDD care e offline in restul timpului.
Nu am avut si nu voi avea incredere niciodata intr-o companie externa care sa-mi stocheze date personale.
NOU
@koodoo cum se descurca pi 4 + nextcloud cand ii dai sa marunteasca vreo 200-300 de raw-uri la 50MB bucata si telefoanele mai arunca si ele vreo 100 de poze plus cateva filmulete de cate sute de mega – 1-2GB chiar?
Si mai ai inca vreo 100.000+ de fisiere deja stocate?
NOU
@zidanne, se descurcă prost, îți dai seama. :))
Aș face RPI doar dacă îți place să meșterești (eu am mers direct pe Xpenology, nu pe ceva pre-built, sunt la categoria semi-), altfel nu merită bătaia de cap.
NOU
@zidanne – iti dai seama ca merge putin mai greu (nu folosesc poze raw), dar nu e ca si cum pozele de pe tel trebuie urcate instant in secunda in care au fost facute. E solutia de backup, le vreau doar puse si in alt loc decat pe telefon/PC, ce importanta are ca le urca in 2 secunde sau 10 secunde? Daca vrei ceva mai profi, da, NAS e solutia.
Pentru mine este important sa am controlul datelor mele si asta e un factor de asemenea. Cum spunea cineva mai sus, producatorul de NAS poate oricand sa acceseze datele din sistem fara sa iti ceara nici un fel de acord, ceea ce ma zgarie intr-un mod neplacut la ureche.
NOU
Nu mă pricep foarte bine la subiect.
Vreau doar să menționez că există și o metodă de a “uni” mai multe hard-disk-uri prin DAS, care sunt de obicei mai ieftine decât NAS-urile:
NAS vs. SAN vs. DAS: Which Is Right for You? | Seagate Blog blog.seagate.com/business/nas-vs-san-vs-das-which-is-right-for-you/
Pentru nevoile mele consider că e mai potrivit un DAS decât un NAS.
Și mai simplu, și mai ieftin, eu nu am nevoie de majoritatea funcțiilor unui NAS.
NOU
Salut,
O recomandare de DAS cu raid, deoarece din ce inteleg eu, orice disk extern se incadreaza in DAS, insa pentru a suplini un NAS, pica la partea de redundanta…..
“Direct-attached storage is a fairly basic, low-maintenance, low-cost solution where the storage system is a part of the actual host computer or connected directly to the host computer.”
Weekend fain,
NOU
Din lista de la Amazon:
www.amazon.com/Direct-Attached-Storage/s?k=Direct+Attached+Storage
mie îmi face cu ochiul:
www.amazon.com/Enclosure-Yottamaster-Aluminum-External-Enterprise-Class/dp/B083LJ9GST
Am cumpărat anul trecut un astfel de produs și sunt mulțumit de el. Dar nu îl folosesc ca NAS.
Am văzut că nu se găsește la unele Amazon-uri din Europa (.de, .it – pur și simplu la orice URL de produs schimbi din amazon.com în URL într-o variantă locală).
Prim România nu prea se găsesc DAS-uri, cel puțin când am căutat nu prea erau, și și dacă se găsesc probabil sunt mai scumpe ca pe Amazon, cu tot cu livrare.
Urmează Amazon Prime Day, poți activa Prime Day trial o lună și comanda la prețuri bune diverse.
NOU
Din diverse motive, folosesc urmatoarele (puteti sa rideti de mine la vreo doua, nu e nici o suparare).
1. Dubox, acum Terabox. 1 TB de spatiu moca si ireal de rapid avind in vedere asta. Aplicatie mobila pentru Android si iOS aproape decenta.
2. ThunderDrive – 2 TB, am dat vreo 20-30 USD pe viata, merge infect, nu are aplicatie mobila.
3. Yandex Drive – De la taica Putin, asta e esentialul. Aplicatie mobila ok, se vrea a fi parte a unei suite similare ca cea de la Google. Desigur, in cazul asta nu ne spioneaza americanski, ci marele urs.
4. pCloud – Rapid, frumos, aplicatie mobila so-so, dar folosesc varianta free cu doar vreo 8 GB de spatiu.
5. Digi.Storage – Cei 50 GB aferenti abonamentului Gigabit. A naibii de rapid. Bun de avut la casa omului.
6. Treasure – Mai mult in scop de testare.
7. Mega – 50 GB free, aplicatie ok, aplicatia de Windows pentru sync si aia ok.
8. OneDrive – Sa ne traiasca Bill ca am reusit sa prind niste bonusuri acum ceva ani si am vreo 40 sau 50 GB moca. Rapid, merge foarte ok.
9. Google Drive pentru ca… Google. Folosesc pentru aplicatiile web (de exemplu tin un raport de activitate intr-un tabel Google Docs), in primul rind.
P.S. Local, vreo 3-4 harduri externe. Remote, mai am un hosting nelimitat platit (Eleven2.com), insa incerc sa nu abuzez de asta, asa ca am acolo doar vreo 200 GB, asta incluzind ceva mailboxuri, baze de date, site-uri gazduite.
NOU
Pentru stocarea acasa, Synology are cel mai bun serviciu. Sunt avantaje si dezavantaje, la fel ca in orice alta discutie on premise vs. cloud, deci trebuie sa fii pregatit sa asiguri o minima mentenanta, backup, un serviciu internet stabil, un certificat digital, un UPS serios etc.
Pentru stocarea in cloud cele mai bune servicii folosite pana acum sunt iDrive si pCloud. Marea problema si cu Google si cu OneDrive este chiar serviciul de sincronizare cu PC-ul. Este foarte usor sa stergi definitiv ceva, sa suprascrii (de exemplu, IMG5021 de pe doua telefoane diferite in acelasi folder), sa iei un ransomware.
In plus, OneDrive are o problema cu fisierele mari. Chiar daca teoretic poti urca fisiere gigantice de 250GB, serviciul nu raspunde bine la fisiere mai mari de 4GB.
NOU
De ce nu le mai poți ține în continuare în Google Photos? Cum anume se contorizează? La ce te referi?
Mulțumesc anticipat!
NOU
de pe 21, google photos contorizeaza absolut orice urci in el
NOU
Dar se contorizează de anul trecut deja, nu ?
NOU
nu, se contorizau doar pozele originale, alea high def, reduse de ei, erau la liber.
NOU
@Arhi și unde îți arată cât ai consumat până în prezent că nu găsesc opțiunea de a vedea acest lucru?
Și se plătește automat sau nu îți mai dă voie dacă nu bagi banul sau ce se întâmplă când depășești? Te întreb fiindcă mie îmi încarcă automat telefonul pozele pe care le fac, rar mai urc și eu.
Mulțumesc mult!
NOU
platesti automat, daca nu mai platesti, nu mai poti urca nimic, nu mai poti primi mailuri. nu stiu daca mai ai acces la ele sa le descarci
NOU
La subiect, google drive. Am un director în care vărs tot ce mi se pare mai important și un script în cron care face periodic o arhivă incrementală multivolum criptată și urcă rezultatele pe google drive. Prefer multe fișiere relativ mici unuia mare, prefer să nu aibă google acces facil la datele mele, și un alt avantaj este că nu șterg versiunile mai vechi, deci chiar și în caz că se corup sau dispar datele locale, pot să fac restore până la un punct din trecut și recuperez ce am nevoie. Cam la un an sau 2 iau toate fișierele alea și încerc să le fac restore să văd dacă mai pot, până acum nu am avut surprize.
Google photo își vede de treaba lui, e separat. Dar ocupă același spațiu.
NOU
Daca ai Apple, icloud. 2Tb – 49 lei/luna.
NOU
One drive family 365 – 6 conturi de 1 tb fiecare
Qnap cu multe harduri. Orice qnap care are qts ca sistem de operare (de prin 2015 incoace cred) poate face backup la poze prin Qfile – aplicatie standard din qnap care are si aplicatie in appstore. Cum dracu sa nu mearga pe iphone….
Mai e si acronis backup ptr qnap, care poate face backup complet la telefon…
NOU
Azi făcând curățenie prin spațiul de stocare am aflat că și până acum Google Photos la mine era contorizat pentru că le-am sincronizat high quality. Cum s-a întâmplat asta, n-am idee, credeam că am fost atentă ce bifez.
Posibil să mă descurc cu upgrade la 200 GB anual la Google. Mă dă pe spate totuși cât de bine merge totul și Drive și tot.
Dar și Microsoft 365 cu 6 TB pentru 6 members sună bine, doar trebe să mă lămuresc dacă cei 6 trebe să aibă aceeași adresă de domiciliu…
Bună ocazie să mă minunez încă o dată ce vremuri mișto trăim. Acum 18 ani mă conectam prin cable link nu mai știu cum la RDS, iar acum am putut să-i fac uneia, blocată pe un aeroport, traducerea unui test covid de pe telefon, în 10 minute, de pe o bancă din centru.
NOU
@Cetin, n-am inteles foarte exact ce cauti, de fapt: online sau on-prem … pentru local, presupun ca se gasesc solutii .. pentru online, pe langa multe solutii mentionate mai sus, exista si www.sync.com (cu apps pentru diverse sisteme). Face background sync pentru poze (Android si iOS, cu sync app si pentru macOS). Backup pentru Synology se poate face la www.backblaze.com.
Cele bune, V.
NOU
Pentru poze folosesc Adobe Lightroom. 22 lei/luna pt 100GB. Sicronizeaza pozele de pe dispozitive foarte bine, face albume online, cauta obiecte in poze, selectează automat pozele cele mai focusare, etc.
Probabil ca nu pare mult pe moment dar softul lor de prelucrat fotografii, in special RAW, este superb. Nu am vazut soft sa editeze pozele mai frumos ca si adobe
Cred ca pt. 1 TB e 50 lei/luna
Restul documentelor imi ajung google drive de 15 gb
NOU
Incearca Capture One pentru editare RAW. O sa fi surprins.
NOU
Cold storage pe diskuri Blu-Ray M-Disk (garantate 1000 de ani).
NOU
Synology + Docker + Nextcloud (pentru auto backup la pozele de pe mobil) si la toate astea backup pe OneDrive si Dropbox
NOU
Am un Synology DS220+ la care am adaugat 4 GB RAM(in total 6) cu 2 x Ironwolf PRO NAS 4TB in RAID. Pe LAN ajunge la viteze de 130 MB/s la scriere cat si la citire. NAS ul asta este precum un server, iti poti instala pe el multiple aplicatii. Singurul dezavantaj e trancanitul hardurile(din cauza asta nici nu poate fi instalat intr-o camera in care se doarme). Recomand.