Problema cu oamenii de pe internet este că și l-au făcut idol pe Elon Musk. Tipul a știut să le speculeze slăbiciunile, s-a arătat a fi unul de-al lor, meme ahahahaha, doge hihihi și brusc, s-a format oastea sfântă a lui Elon, care se duce unde sfântul lor le arată.

Elon este un tip care face bani din piatră seacă. A dovedit-o de multiple ori și nu degeaba este al doilea miliardar al lumii, cu șanse de a deveni primul trilionar. Este genial în mai tot ce face și este incredibil cât de mult face pentru a da o șansă viitorului umanității.

Dar nu este un filantrop, în niciun caz. Condițiile de muncă din fabricile sale sunt comparabile cu cele din depozitele amazon, aplică aceleași strategii anti sindicat ca ale amazonului și, în general, profită de toți cei din jurul său, pentru a face bani de pe urma lor.

Asta face și cu internetul, respectiv crypto. Manipulează piața în interesul său, prin declarații năstrușnice și ghidușe. A încercat să facă asta pe piața de capital adevărată, manipulând acțiunile Tesla, dar SEC i-a dat peste degețele și l-a ars masiv, arătându-i că nu i se permite.

Dar pe piața crypto, unde sunt zero reglementări, poate fi cât de zburdalnic vrea el. Așa că ba umflă doge, ba îl coboară, în funcție de nevoile lui. A cumpărat 1.5 milioane de BTC, prețul a crescut din scurt, după care a vândut instant 500 000, să fie acolo, de mărunțiș.

Aseară a declarat că BTC nu este ok, pentru că, iată, poluează foarte mult pentru a funcționa. Asta venind de la omul care poluează planeta incomparabil mai mult, cu fabricare mașinilor sale pe baterii, poluând și la fabricare, și la scoaterea din circulație, este de râsul tuturor curcilor. Evident, prețul a căzut în cap, Elon, cel mai probabil, a mai cumpărat niște BTC, după care stă calm vreo 2 săptămâni, dă o declarație despre viitorul BTC, prețul crește la 60+, vinde and so on.

Din păcate, azi noapte dormeam, că îmi băgam toate economiile în BTC. Asta e, nu a fost să fie.

Mi-aș dori să fiu Elon Musk, mulțumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.