Atenție, sunt spoilere. Dacă ai citit această frază, dar vei fi ocupat să îmi spui că nu ai văzut filmul și de ce am dat spoilere, înseamnă că ai IQ sub 100 și ai nevoie să o cauți pe doamna Șoșoacă să i te alături.

M-am dus la pomul lăudat cu sacul și am plecat cu sacul aproximativ gol.
Zic aproximativ pentru că Falcon and the winter soldier nu este chiar așa de rău, dimpotrivă, chiar e action packed și ceea ce te-ai aștepta de la un serial cu eroi Marvel. Chiar mi-a plăcut inclusiv mutarea lui Captain America spre bad guy și nu chiar integru. Aici vine și tâmpenia aia cu amenințările cu moartea primite de actorul din rolul principal, amenințări care demonstrează că suntem proști. Da, știu, puteam dezvolta ceva mai simpatic, dar mi-e silă.

Anywaaaaay.
King Kong vs Godzilla.
Hear me out people, avem o confruntare majestică între unul din cei mai uriași monștri titani, cel ce l-a înfrânt pe Ghidorah, ființa care trăiește și se hrănește cu energie, inclusiv cu explozii nucleare, care poate emite un jet de energie distructivă care ajunge în câteva zeci de secunde la 1000km în interiorul scoarței terestre, forță distructivă, gheare ucigașe, mușcătură fioroasă.

De partea cealaltă îl avem pe Kong, care este o maimuță mare, care rage puternic și se bate cu pumnii în piept cu sonor, știe limbajul semnelor și e atât de prost încât îl aburește o fetiță mută cum vrea ea.

În film, cei doi luptă de la egal la egal.
Mai leave it in sangue.

Wanda Vision. Primele 2 episoade sunt alb negru, sitcom vechi, cu hohote pe fundal. Sssssstupid. După care, în episodul 3, înțelegem că Wanda a luat-o razna. După care, în 4 sau 5 înțelegem că de fapt nu Wanda, ci o vrăjitoare rea. Da, da, ați auzit corect, în universul pietrelor infinitului, în care băiatul ăla cu barbă-scrot a fost învins cu un click din dește, aflăm că există o vrăjitoare rea, care știe vrăji și se hrănește cu puterea altor vrăjitoare. Mi-e lene să caut numele, semăna cu ceva din lumea lui Van Helsing.

După care se întâmplă chestii, binili învingi, moare vision, îi mor copiii, toată lumea plânge și e fericită, all good, Wanda pleacă în zbor spre alte aventuri. Serios, pleacă cam cum a plecat Neo la finalul lui Matrix 1, singurul Matrix adevărat.

Oamenii ăștia care crează seriale din producții Marvel și le abandonează după S1, cum s-a întâmplat și cu WandaVision și cu atâtea altele nu înțeleg că și la cinema, și la tv, suntem aceiași urmăritori ai personajelor și nu atragi public umectat și nou cu asta. Cine nu urmărește Marvel, nu va urmări din cauză că vrei tu să mucilaginezi personajul. Nu te poți aștepta să mă duc să văd un film de 2.5 ore action packed cu Wanda, Thor, băiatul cu aripile sau winter soldier, iar la TV să am o lălăială sinistră, cu dureri de astea și suferințe interne, cu eternul How you holding up (cei ce bagă fraza asta sinistră în filme merită împușcați cu fasole) lălăit timp de 5 minute ca să ocupăm timpul.

Urmărim un serial ca să vedem dezvoltarea pe laterală a personajului, ca să vedem de unde vine, ce istorie are și cum a ajuns așa. Sau ce s-a întâmplat cu el, cazul Wanda, după ce s-a terminat bătălia aia mare și finală. Nu ca să ne sclifosim la dramolete triste, cu suflete sfărâmate.

Anyway, doamna Olsen e 10/10, aș mai urmări cu ea la nesfârșit. În rest, dacă vin cu psihisme de astea și la Scarlet Johansson, ne supărăm.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.