Ok, majoritatea oamenilor sunt de acord că așa zisele noi reguli idiotice ale lui Arahat sunt făcute de niște oameni care nu au nicio legătură cu strada (dar stai, cum să aibă, când șeful comitetului vieții este Andrei Baciu, cel pe care încerca să îl împingă Cioloș ministru al sănătății pe vremea când Baciu era rezident în anul 3 și profesa cu succes ca model de chiloți. Acum Cioloș e la putere, deci și Baciu și-a primit funcția dorită)

Evident, deciziile astea s=au luat fără niciun studiu legat de mobilitatea românilor și obiceiurile proprii. Doar poveștile oengiste de gen Da, dar Germania, Franța, au program de ăsta din totdeauna. Sigur, doar că acolo programul este rezultatul negocierilor sindicatelor din domeniu și sunt urmarea unor lupte sociale intense, luate pe baza dorinței oamenilor, nu a unor securiști de modă nouă.

Desigur, rezultatele s-au văzut, au fost și sunt încă cozi până și la benzinării. Pentru că acesta este specificul românesc, asta vor oamenii și asta vor avea, indiferent de dorințele maestrului chiloțar și ale lui Arahat.

Dar trecând peste asta, e de remarcat că, în jur, doar o mică parte a populației respectă interdicțiile pentru că conștientizează boala și morții zilnici. În rest, toți ceilalți nu respectă nimic și nu îi interesează de nimic. Am fost ieri și m-am plimbat cu mașina prin oraș, pe la marile hypermarketuri și magazine de bricolaj. Parcările full, străzile full, conform zicalei Nu au cum să ne amendeze pe toți. Și nu au, degeaba erau 2 echipaje de poliție la ieșirile din București, nu ai cum să îi oprești pe toți, am remarcat că îi trăgeau pe dreapta pe cei cu numere de la țară, în rest, nimic B sau IF.

Băi oamenilor, indiferent cât de retarzi sunt liderii noștri, boala este acolo, virusul e acolo, muriți la fel de sufocați, iar starea spitalelor este mult mai nasoală decât la începutul pandemiei. Ieri, căcatul cu ochi numit Vlad Voiculescu a anunța că mărește numărul de paturi ATI, pentru că ce să și faci într-un an de pandemie sau 6 luni de ministeriat? Și mai inteligent, a anunțat că va scoate din spitale bolnavii cronici, ca să intre cei de covid. Iarăși vor muri oameni care au zile, iarăși se vor dezvolta cancere, iarăși sacrificăm vieți pentru că în sănătate avem un grup select de mafioți care fac doar rotație la cârma ministerului.

Vreți să ajungeți să fiți intubați prin ambulanțe? Vreți o nosocomială de la furtune de aer nedezinfectate? Sunteți tâmpiți? Ok, luați atitudine, protestați, ieșiți în piață, aruncați cu ouă virtuale în ei, sau cărămizi, dar viața, VIAȚA e a voastră și muriți o singură dată.

La fel și cum trăiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.