Microelectrica si Fujitsu Microelectronics GMBH au organizat, vineri, o conferinta de presa pe tema “Lansarea Institutului de Cercetari pentru Componente Electronice – ICCE”. In imagine, Ecaterina Andronescu

Stăteam la bârfă cu stomatologul meu, care e prea meseriaș haios, era bun de stomatolog pentru mafie (încă nu sunt sigur dacă nu e) și îmi povestea chestii din facultate, discutând despre ce s-a întâmplat în ultima vreme prin țară.

Și își amintea omul de minunata școală românescă și îmi dădea exemplul cel mai simplu. La facultatea de stomatologie, când era el în școală, la materia cu anestezice, se predau fix anestezicele din urmă cu 10-20 de ani, la data povestiri. Practic, nu învățau nimic despre anestezicele care se folosesc în mod uzual, ci învățau, absolut fără nicio legătură și fără sens, despre anestezice care nu se mai folosesc de când era președinte iliescu, nu au aceeași compoziție chimică, nu au aceleași efecte, acelea contraindicații, nimic. Învățai doar alea pentru că asta știa să predea măritul domn PROFESOR.

I-am povestit Lunei, fiindcă ea a făcut o facultate extrem de specializată, la care greșeala înseamnă, invariabil, moarte sau vătămare corporală gravă, adică geniu. Și a râs într-un dinte. Ghici de ce.

Și mi-am adus aminte de profesoara mea de geografie economică, aia care nu îmi dădea voie să intru cu laptopul la oră, pentru că școala se face cu creionul și hârtia, nu în bătaie de joc, deși i-am demonstrat că scriu minim de 2 ori mai repede pe tastatură decât poate ea să scrie cu creionul. Și care profesoară ne preda geografia economică a chinei de pe vremea când China avea 900 de milioane de locuitori. Și când am tras-o de mânecă, că astea sunt date vechi și fără legătură cu realitatea de azi, mi-a explicat că noi învățăm ce e în manual, că de aia e manual.

Și da, școala românească, facultatea românească e o mizerie, oriunde ar fi, privat/stat, pentru că sunt aceiași profesori sodomizați de comunism, cu aceleași lecții, aceleași curicule învechite și aceiași stupiditate înrădăcinată.

Dacă aveți copii, strângeți bani într-un fond de școlarizare și, când ajung la 18, trimiteți-i în altă parte, altă țară. Aici nu faceți decât să îi transformați în plăcintele mediocre din care e formată societatea asta mizerabilă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.