Poliția nu are în provincie nici baza materială, nici polițiști pregătiți pentru intervenție în situații de criză, spune liderul sindictului Europol, Cosmin Andreica.

Nu există nici proceduri pentru intervenția în cazul luării de ostatici și nici protocoale între instituții, care să permită colaborarea pentru salvarea ostaticilor, spune liderul EUROPOL, Cosmin Andreica, într-un interviu acordat Europei Libere, în contextul cazului de la Onești.

Polițiștii, continuă el, nu sunt instruiți pentru coborârea în rapel și nu există armele necesare care să ducă două gloanțe la aceeași țintă de la distanță.

Liderul de sindicat a evitat însă să răspundă dacă intervenția Poliției a fost una ratată, după ce doi oameni nevinovați au fost omorâți de cel care i-a luat ostatici. Dar, admite Cosmin Andreica, la Onești a lipsit total asumarea decizională din partea celor care au condus operațiunea, respectiv procurorul și adjunctul inspectorului șef.

În schimb, polițiștii cer măriri continue de salarii, pentru că sunt supuși la stresul zilnic de a lua șpagă fără a fi prinși.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.