Prima dată când am copiat grav de tot a fost în clasa a 8 a, la teza finală de matematică. Fiind un geniu al matematicii, cu 3 și 4 pe linie, dacă nu luam ceva gen 8 în teză, eram pa, nu mai prindeam înscrierea la liceu. Așa că m-am blindat de tot ce înseamnă lecție la matematici, aveam copiuțe peste tot, inclusiv in ciorapi, scrisesem formule cu pix negru pe părțile maro ale băncii de cu o săptămână înainte, ca să nu atragă atenția schimbarea de design a băncii, inclusiv pe lateralele interioare ale catedrei scrisesem niște demonstrații și formule, în cazul în care devenea proful bănuitor și mă trimitea la catedră.

Următoarea dată a fost la treapta a doua, care se dădea din matematică și fizică. La fizică eram beton, 10 pe linie, dar matematică, la fel de pafarist, mai ales că începusem dintr-a 9 a cu numere de alea inventate gen i și j, totul devenise un haos în capul meu. Am scris toată materia, cu acul, pe marginea unor pixuri BIC hexagonale. Toată. Am trecut cu brio.

În facultățuri, în afară de aia de drept, peste tot se făcea matematică în anul 1, blestemul vieții mele. A mers o perioadă cu ajutor de la colegele drăguțe și tocilare dar, la un moment dat, m-am săturat, am luat boul de coarne și m-am dus cu prima ofertă de șpagă. După care, toate examenele le-am trecut cu 50 de dolari depuși cu religiozitate pe bancheta profesorului de matematică.

Nu sunt mândru de chestiile astea, nici nu mi-e jenă de ele, le consider ca făcând parte din educația mea și cred că mi-a fost mai util să învăț să mă descurc în viață decât integrale, logaritmi și alte rahaturi pe care nu le-am văzut niciodată după ce am terminat și sunt sigur că nu voi avea de rezolvat nici în restul vieții.

Ce voiam să spun, legat de circul cu cei 45 de viitori exmatriculați de la drept, este că da, copiatul e furt. Atunci când copiezi, îți asumi că faci ceva ilegal și, odată cu asta, îți asumi și eventuala pedeapsă, dacă ești prins. Dont do the crime if you cant do the time. La mine, de exemplu, la treapta a doua, dacă o picam, eram obligat să merg la școala profesională, să mă facă chefereul vreun înșurubător șef prin revizia Grivița. Era o miză, dacă eram prins.

Se pare că panseluțele alea care nu știau că nu copiezi niciodată în grup, pentru că, un secret cunoscut de mai mult de un om nu mai e secret, aleg să își pună poalele în cap, la urma urmei, ce mare lucru au și făcut, acum serios.
Și vine și USR Tineret, să rezolve problema, mai ales vorbind de FACULTATEA DE DREPT.

Din păcate pentru tineretul userist degrabă scăpătoriu de onoare și virtute, gura bate, ca de obicei, curul, iar internetul e mare, e drept și e bun. A se citi captura de ecran de mai jos.

Nu-i așa că e distractiv?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.