Alături de Primăria Joița, eMAG anunță înființarea unui parc industrial situat pe o suprafață de teren 290.000 mp, pe care compania construiește un hub logistic ce se va întinde pe 130.000 mp.

Inițiativa confirmă angajamentul eMAG de a susține dezvoltarea zonei prin investiții semnificative care vor genera locuri de muncă și beneficii pentru comunitate și pentru autoritățile locale și centrale, pe fondul cererii de bunuri și servicii necesare desfășurării activității parcului industrial.

Ca parte a acestei inițiative, eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură de care vor beneficia atât reprezentanții comunității locale, cât și investitorii care se vor alătura în viitor proiectului.

Astfel, eMAG a realizat prin investiții proprii conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602. Proiectul a creat și alte beneficii în zonă, rețelele de gaz și electricitate fiind extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, astfel că proprietățile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilități.

În toamna anului trecut, eMAG a demarat o investiție de peste 90 de milioane de euro în noul său hub logistic situat la km 19 al autostrăzii A1, care se va întinde pe o suprafață de 130.000 mp. Noul hub este realizat cu grijă față de mediu și comunitate, urmând a fi alimentat cu energie verde produsă de panouri solare. Totodată, vor fi plantați copaci pe o suprafață de 100.000 mp.

Odată cu creșterea fără precedent a comerțului online, noul hub va fi pus la dispoziția antreprenorilor care vor să evolueze în noua economie și să facă ecommerce folosind infrastructura pusă la dispoziție de eMAG prin intermediul programului Fulfillment by eMAG (FBE). Prin acest program eMAG le oferă comercianților din eMAG Marketplace servicii pe întreg lanțul logistic de la recepție și până la depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur, acolo unde este cazul. Peste 1.000 de firme sunt așteptate în FBE în următorul an.

„Aceste centre sunt parte din infrastructura pentru noul mod de comerț și parte a noii economii: economia digitală. Estimăm că vom crea minimum 1.200 de locuri de muncă în parcul industrial, iar impactul în economia locală și centrală va fi vizibil, deoarece anticipăm că cererea de bunuri și servicii va crește, iar în zonă vor veni și alți investitori”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.

Construcția noului centru logistic tehnologizat va crește productivitatea și va oferi infrastructură pentru antreprenorii care vor opta pentru comerț online.

În vara acestui an va fi dată în folosință o suprafață de 100.000 mp, urmând ca toate automatizările să fie gata până în septembrie 2022, când tot centrul logistic va fi funcțional.

DCIM103MEDIADJI_0327.JPG

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.