În fiecare săptămână este un circ pe facebook, circ savurat și masticat de milioane de români, toți cei 36. Săptămâna trecută a fost la loc de frunte circul cu Sorin Lavric. Iar aici voi scrie o pastilă care nu va plăcea multora dintre voi, unii o vor savura, pentru că sunt bolnavi psihic iar alții mă vor considera, evident, vândut la AUR.

  • ”Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”.
  • ”Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoasterea ab initio a unei relatii de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în niciun caz admirată”.
  • ”Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”.
  • ”Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”.
  • ”Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaletă intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”.

Să ne înțelegem. Sorin Lavric e un bou, desigur. Nimeni nu se îndoiește despre asta. Gândirea sa “filozofică” aparține curentului țuțărist și sper că mă-sa-i moartă și nu îi vede existențialismul actual.

Dar.
DAAAAAAAAAR!

Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a fost o mizerie magistrală, o lucrătură a serviciilor pornită de la simpla afiliere a lui Lavric cu extremiștii de la AUR.
Aceste fragmente sunt dintr-o carte scrisă de Lavric. CARTE. Ficțiune. Înțelegeți? Vorbele unui scriitor, alcătuite într-o carte DE FICȚIUNE. De acolo, au fost scoase frumos de către băieții de la servicii (spuneți-mi sincer că nu credeți că SRI l-a ars pe fraier, s-a dus un domn oarecare care a găsit o valiză pe câmp, după care a zis Ia să citesc eu, bă, ce a scris profesorul Lavric, că simt în urina de dimineață că e rost de material pentru băieții care mi-au publicat și descoperirea cu valigeta de pe câmp.), trimis frumos ce trebuie cui trebuie și iată, avem un scandal proaspăt.

În felul acesta, Margaret Atwood, cea care a scris The Handmaid’s Tale, ar trebui arsă pe rug pentru ideile generate de către eroii cărții. Sau bătută cu biciul pentru că a scris Rape Fantasies și prezintă violul ca pe o fantezie sexuală plăcută și umoristică. Sau în fine, orice alt scriitor care are idei demente, vezi Stephen King, gen.

Nu poți pedepsi un scriitor pentru că scrie cărți DE FICȚIUNE. Nu ardem cărți, nu ucidem scriitori, deși jagardelele din rândul cărora face parte Lavric ar face asta fără probleme. Nu dăm afară oameni din Uniunea Scriitorilor pentru că au apărut în spațiul public fragmente care nu convin. Noi, societatea, a fi trebuit să reacționăm altfel.

Nu am reacționat altfel. Ca de obicei, generalii de la butoane au mutat discuțiile unde au vrut ei și cam aia a fost tot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.