Cred că unul din punctele de trezire la realitate pentru votanții pesede și, de fapt, pentru toți cei ce încasează salarii pe teritoriul româniei, ar trebui să fie obligativitatea ca salariul să fie încasat brut, iar angajatul să fie obligat să își rețină singur sumele și să le depună la ANAF, fără posibilitatea de a încasa următorul salariu dacă nu demonstrează că a plătit ceea ce datorează statului.

Nu de alta, dar cu siguranță se vor trezi la realitate atunci când vor realiza hălăciuga de bani pe care o dau statului, pentru a primi nimic. Cam cum suntem noi, ăștia, care avem firme micuțe, cărora le plătim dările către stat din cont și vedem cum ni se scurg picăturile de viață printre degete.

Ăsta e TVAul pe care îl plătesc eu, lună de lună. Uneori mai mult, alteori ușor mai puțin. Lună de lună, din banii mei, plătesc o sumă echivalentă cu 3 salarii bune de Kaufland. La asta se mai adaugă impozitul, care e de 3%. După care mai vine și impozitul pe dividende, de 5%. Peste astea, mai plătesc și TVA de 20% la absolut toate produsele pe care le cumpăr pentru uz personal. Plus CAS și CASS.

Efectiv, în cel mai direct mod, mult mai mult de jumătate din banii mei se duc sub formă de impozite, taxe, asigurări și pensii către statul român. Dar eu văd asta, pentru că totul e pe firma mea. Angajații nu văd. Ei sunt CÂT IAU ÎN MÂNĂ, MIE ASTA ÎMI ZICI?? Neînțelegând că ar putea lua mult mai mult în mână, dacă nu a da statului tot purcoiul ăla de bani.

Știți ce am primit de la stat pentru ei?
10 morți arși de vii în spitalul din Piatra Neamț.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.