A apărut al doilea studiu Confidex, realizat de niște români, Impetum Group, despre încrederea antreprenorilor și managerilor români în economia românească, acum, în an de pandemie.

Așa cum era de așteptat, veștile nu sunt bune deloc, nu dansează nimeni de fericire, dimpotrivă, oamenii sunt spre pesimism moderat.

78% dintre manageri se declară îngrijorați și foarte îngrijorați, lucru care este lesne de înțeles, având în vedere că ne jucăm de-a relaxarea sau restrângerea activităților economice din cauza de COVID. 78%!

Măsurile luate de manageri sunt mai dure în Q3 2020 și este în creștere numărul celor care:

  • au redus cheltuielile de marketing (58%)
  • au amânat investițiile IT (48%)
  • au recurs la tăieri de salariu (18%)
  • au recurs chiar și la concedieri (21%)

75% dintre manageri cred că rata șomajului va crește; ar putea ajunge la 8%-9%, conform previziunilor acestora. Viitor de aur!

Revenirea după criză e mai lungă (economia își va reveni după 2 ani) și va lua forma unui U obtuz, în cazul fericit în care vom avea vaccin, guvernare competentă, context favorabil unei reveniri așteptate.

Studiul complet poate fi găsit pe site la Impetum, e liber la descărcat, citit, analizat, interpretat.

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.