TransferGo, compania de transferuri online internaţionale rapide de bani, a anunţat marţi că a primit o finanţare de 10 milioane de dolari, după o creştere puternică de 30% în timpul măsurilor de izolare socială.

”TransferGo, compania de transferuri online internaţionale rapide, a primit o finanţare de 10 milioane de dolari, după o creştere puternică de 30% în timpul măsurilor de izolare socială. Runda de finanţare a fost coordonată de fondurile Seventure şi Vostok Emerging Finance”, arată compania într-un comunicat.

În prezent, numărul clienţilor TransferGO a depăşit două milioane.

”TransferGo a înregistrat o creştere impresionantă, de peste 30% în perioada de izolare, ceea ce dovedeşte o digitalizare rapidă a ţărilor emergente şi că utilizatorii noştri apreciază simplitatea, siguranţa şi rapiditatea cu care pot face transferuri peste hotare. De multe ori izolaţi în ţările în care muncesc, imigranţii au apelat la TransferGO pentru a trimite bani în siguranţă acasă sau, în unele cazuri, pentru a primi bani”, afirmă Daumantas Dvilinskas, CEO şi fondator TransferGO.

Potrivit acestuia, în perioada de izolare a fost confirmată tendinţa observată mai întâi în Africa de a “sări” peste serviciile bancare clasice, de la numerar, direct la aplicaţiile instalate pe smartphone. Astfel, ţări precum India, Turcia, Ucraina sau Nigeria au înregistrat creşteri semnificative. În plus, îngrijorările privind folosirea cash-ului şi măsurile de izolare au determinat multe persoane să renunţe la serviciile de transfer clasice, bazate pe cash.

TransferGO şi-a lansat recent serviciile pe 11 noi pieţe, inclusiv Japonia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore şi Ghana. Această extindere reprezintă dublarea pieţei în Asia şi Africa, dincolo de baza iniţială care a fost Europa.

TransferGo este o companie de transfer internaţional de bani online, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înfiinţată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri şi în Vilnius, Berlin, Istanbul şi Varşovia.

TransferGo oferă transfer de bani la nivel internaţional, în 67 de ţări şi are peste două milioane de clienţi.

TransferGo este activ pe piaţa din România din iunie 2015.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.