O mică greșeală pe care am făcut-o cu fiul, care a devenit, la 7 ani, un super gamer (bine, Minecraft, dar orișicât) a fost că nu i-am direcționat curiozitatea și spre chestiile utile ale unui laptop sau PC, spre instalare de soft, cum să montezi un RAM, o placă video, un procesor, lucruri de astea cu care noi, boomerii, venim la pachet, pentru că am început prin a asambla câte un 286 din bucăți și am ajuns, iată, aici.

Problema cu copiii internetului este că s-au trezit cu ecranele tactile în brațe și nu înțeleg exact de ce, dacă dau cu degetul pe ecran, nu se întâmplă nimic. Fi-miu chiar mi-a recomandat că poate ar fi cazul să îi iau un laptop cu taciscrin, pentru că nu mai trăim în anul 2000, pe vremea mea. Bănuiesc că și ai voștri sunt la fel (asta dacă nu sunteți genul care le interzice copiilor accesul la IT, pentru că pe vremea voastră vă jucați cu cornete și aia e copilăria minunată)

PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp un reper pentru toți cei pasionați de tehnologie, lansează pe canalul de YouTube o serie de emisiuni LIVE interactive si educative, sub numele de Şcoala de Hardware. Acestea vor avea un format interactiv și educativ, fiind adresate copiilor, abordând toate subiectele de interes din sfera hardware.

În cadrul „Școlii de Hardware”, Mădălin, Răzvan și Daniela, alături de diverși invitați speciali, vor discuta despre tot ce înseamnă hardware – de la PC-uri și laptopuri, până la mouse-uri și tastaturi. În teorie, toată lumea știe ce este un calculator: acea mașină care prelucrează și manipulează informații, pentru a ajuta utilizatorii să realizeze mai repede sau mai ușor diferite activități, sau chiar pentru relaxare. Faptul că această mașină este alcătuită din hardware și software și ce reprezintă fiecare dintre cele două nu este însă la fel de banal pentru toată lumea. Diferențele, precum și rolul diverselor componente fizice ce alcătuiesc hardware-ul, precum procesorul, placa de bază, memoria RAM, placa video sau echipamentele care alcătuiesc interfața cu utilizatorul, sunt cu atât mai străine unui public destul de numeros.

Gândit ca un proiect educaţional menit sa stârnească curiozitatea celor mici şi să le râspundă la toate întrebările legate de componentele unui calculator/laptop, Scoala de Hardware va fi live pe canalul de Youtube PC Garage în fiecare joi, de la ora 15.00, începând cu data de 2 aprilie. Astfel, toate componentele unui sistem de calcul vor beneficia de câte o transmisie live, în cadrul căreia Mădălin, Răzvan și Daniela vor explica pentru cei mici, în termeni pe care să-i înțeleagă, rolul fiecăreia și cum interacționează una cu cealaltă. De asemenea, vor fi incluse și mici lecții de istorie a calculatorului, care vor include printre altele informații despre datele de apariție ale primului procesor, primei plăci de bază sau primei unități de stocare și despre impactul pe care l-au avut ele. De exemplu, primul PC a apărut în anul 1981, urmat de primul laptop în 1985 și de prima tabletă în 1987.

Vreau să vă spun că pe Mădălin îl cunosc, am vorbit de câteva ori și este un tip senzațional, din toate punctele de vedere. Și copiii mei or să aibă un mic program peste câteva ore, pentru că, la 15, începe primul live din serie.

Enjoy!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.