Întâi a fost faza cu ajutorul celor care sunt obligați să stea acasă, din cauză stării de urgență. Dosar cu șină, tot tacâmul, se plătește peste 2 luni, beneficiază doar 75% din angajați și un schipsis, dacă celălalt părinte nu lucrează, nu primești nimic. Iar banii îi primești după 2 luni.

Ieri se lăudau cu Vai, toate persoanele fizice, toate companiile vor putea amâna plata ratelor cu până la 9 luni. A ieșit legea.

Suspendarea plății ratelor bancare va putea fi solicitată doar de debitorii ale căror venituri au fost afectate „direct sau indirect” de pandemia de Covid-19

Demonstrează că ai fost afectat. Știi cum e, hîrtia și dosarul cu șină, în timp ce toată țara e blocată cu armata pe străzi. Exact ca la bolnavii de boli cronice sau cu membre amputate, care, o dată la 6 luni, duc adeverință la CNAS că sunt amputați. Știți cum e, s-au mai văzut cazuri să le crească picioarele.

Dobânda datorată de debitor corespunzătoare sumelor scadente a căror plată este suspendată se capitalizează la soldul creditului existent, deci se vor adăuga creditului, dar se reeșalonează pe toată durata creditului, deci efortul nu va fi foarte mare imediat pentru a plăti această sumă.
Excepție: creditele ipotecare, pentru care se plătește reeșalonat până la maxim cinci ani
Statul român garantează plata dobânzii capitalizate aferente creditelor ipotecare

Practic, jegul ăsta de Câțu tocmai a făcut băncile să fie mai valoroase pe situație de criză. Pentru că tu, care credeai că poți să îți amâni rata, ești un prost, pentru că rata ta este formată din rată plus dobândă. Iar dobânda nu o amâni, ci se adună frumos, reeșalonată, adică vei plăti și dobândă la dobândă. Și, după cum bine știu cei ce au credite, din rata lunară, datoria fizică e minoră, gen la 100 de lei, 10 lei e datoria, restul sunt dobânzi. Dobânzi care se vor aduna și la care veți plăti alte dobânzi.

Bravo PNL, frumos, ați scos țara din marasm.
De abia aștept să vină alegerile, să pot vota cu voi.

Dacă vreți o comparație, Viktor Orban, Ungaria:

Persoanele fizice și companiile vor fi scutite de la plata ratelor și a dobânzilor până la finele anului, pentru creditele pe care le-au luat până astăzi

Acesta înseamnă ajutor. Ce face Câțu e o bătaie de joc la adresa celor care vor fi cei mai afectați de criza care vine.

Și țineți minte ce vă spun: Peste maxim o lună, PNL se va lăuda cu măsurile de ajutorare pe care le-au luat și au reușit să țină populația, da-r-ar covidul în voi să dea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.