Te descurci frugal

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu mâncai doi polonezi. Cu muștar și legume stărfraiuite. #fusion

  2. #5

    Vezi că e postul Paștelui

  3. #6

    Chiftele sunt? Sau parjoale? Sau cartofi rasi?

    • #7

      parjoale

    • #8

      Vă rog frumos, diferența dintre chiftele și pârjoale.

    • #9

      Simplu, la chiftele, in loc de paine pui franzela.

    • #10

      @Cozo, mi-e teamă ce va declanșa acestă solicitare.

    • #11

      Parjoalele sunt cat palma, chitelele sunt cat coaiele.
      Reteta e aceeasi in toata Romania, cu diferenta ca unii considera ca se pune ceapa la parjoale si la chiftele nu.
      Parjoalele sunt specific moldovenesti, de acolo forma si denumirea.

      PS: twitter.com/JoelOsteen/status/1238848261525508096
      Daca vede Dani al nostru, postarea asta, innebuneste de invidie ca n-a facut cariera in ‘Murica.
      Comentariile sunt delicioase.

    • #12

      de fapt, in parjoale se pune usturoi, cartofi si, dupa preferinta, morcov. si se fac cu pesmet

    • #13

      Eu stiam ca astea se pun si la chiftele :)))

      Whatever. Ca o concluzie, parjoalele sunt miezul.

    • #14

      s au amestecat. chiftelele sunt turcesti, aia nu pun usturoi

    • #15

      Tocatura e la fel, doar numele em diferit )si forma, dupa apetitul clientului) dar “kiofteaua” vine de la turcaleti…

    • #16

      Vă mulțumesc tuturor, am înțeles, voi face paste cu ceva. If You know what I mean.

    • #17

      am crezut mereu că fac chiftele. am pus mereu și ceapă, și usturoi, și cartof crud ras, și morcov. fără pesmet totuși, dar mama le dădea prin făină înainte de a le prăji și ea tot chiftele făcea. 🙂

  4. #18

    M-ai omorât pe Instagram, azi am mâncat două mere și o banană, ca să am spor la plantat pomi.
    Dar acum am ajuns acasă, am pus palincă de 30 de ani in pahar de cristal de Bohemia si aștept mămăliga cu gulaș de vită.
    P.S. Când eram mic, mama îmi făcea chiftele cu cartofi prăjiți și o cană mare de lapte acru. Salivez. Urăsc să împletesc chiftele, mama e in Spania, nu cred că vine curând.

    • #19

      F..k, f..k, șoc și groază. Am uitat ouăle la țară. Am dat 20 lei pe ele și mai dau 15 lei pe benzină sa ma întorc după ele. Și primisem bonus 3 ouă de rață. 🙂

  5. #20

    Stiu cum e sa n-ai… Azi de exemplu mi-am facut niste risotto cu langustine si n-am mai avut in casa niciun gram de sofran. N-am avut de ales, am mancat asa. 🙁

    • #21

      mon dieu…

    • #22

      @Psionics am vrut azi să-mi fac risotto dar n-am avut sofran. Si a ieșit orez cu lapte.
      A mers cu o tămâioasă românească din 89.. il păstram pentru cand facea nefasta 33. De ierni.

    • #23

      n-am sofran, sa incerc cu trufe?!

  6. #24

    Nu ziseshi bre ca te-ai lasat de parjoali?

  7. #26

    Lasati tot si incuiati-va in case. Klaus a decretat starea de urgenta. Dupa penibilitatea situatiei cu investirea noului/vechiului guvern, klausică ne-a bagat in stare de urgenta. Or sa fie treij de zile foarte interesante in care maimutoii astia pot face cam tot ce vor. E de urmarit. Ptr ca pun pariu ca vor face orice, numa ce-i in interesu public nu.
    P. S eu am bagat azi paste cu sos alb asezonate cu un demisec alb. Iar la desert un tiramisu homemade. Delicios.

    • #27

      Cu siguranta nu ai inteles in ce marasm financiar si judiciar ne-a lasat besedeul (zis ciuma rosie)…
      on topic – O ciorba de ciocanele mix cu burta de vita si apoi visinata…

    • E bun, cred ca abia astepta sa o declare, inteleg ca in Sureanu e vreme de schi. Poate pleca linistit in concediu acu’.

    • #29

      parlamentarii care au votat guvernul orban 2, au vreo raspundere?
      ca sunt exact tot aia care au daramat guvernul orban 1!
      plus guvernele dragnea 1 si dragnea 2!

  8. #30

    @cetin si dumneavoastră improvizați?

    1drv.ms/f/s!AjqBh-jMvYhuiYMEeSzrr1Uh1oMEhg

    :))

  9. #31

    in prima zi de autoizolare m-am alintat cu niste sarmale lasate de soacra murdarite cu niste smantana deaia adevarata.

    Bonus cand a venit dsp-ul sa-mi ia probe vreo 5 vecini(stau in cartier de blocuri de pensionari) au facut infarct/avc. si mai zice lumea ca nu se moare de autoizolare. :))

  10. #32

    Da parca nu mai bei ?

  11. #33

    Palinca de visine uneste oamenii si ii dezinfecteaza .

  12. #34

    Dorada cu mujdei si cartofi piure. Si o bere de Lidl. Apropo: care o fi treaba ca aici Perlenbacher are alta eticheta, e in sticla maro, scrie ca e made in Germany, are dop care nu se deschide invirtindu-se si costa $10 sixpack-ul? Aia din Ro unde e facuta? Gustul e acelasi dupa cite imi dau eu seama…

  13. #35

    evident, era o ironie la adresa tzoiului. multi vad, putini cunosc.