Românii care vor să divorţeze trebuie să treacă pe la tribunal. Căsătoria nu se mai poate încheia prin mediere, au decis magistraţii.

Bine, oricum, chestia asta cu medierea e o mizerie scoasă acum vreo 7-8 ani, ceva de genul, când a terminat facultatea fetița unui domn cu ceva putere decizională și nu avea niciun viitor, prin urmare s-a inventat categoria numită mediator, care sunt niște oameni care respiră aer degeaba și nu fac nimic.

Problema e că, din articolul de pe DIgi24, care, evident, nu e cel mai strălucit scris, se înțelege că gata, s-a terminat cu divorțurile simple, toată lumea la tribunal. Ori, una din chestiile simplificate în românia, spre binele tuturor, a fost divorțul în fața notarului public, declarație, în 30 de zile ridici decizia, ura și la gară.

Oare și cu asta s-a terminat? Nu cred, dar am un prieten care are stări de tristețe la auzul veștii, nu știu de ce. Cineva mai implicat în zonă, care să îl asigure pe om că încă stă bine?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

20 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Se poate divorta in continuare la notar

  2. #2

    La notar inca e valabil, sa stea linistit prietenul

  3. #3

    Il asigur eu: atata vreme cat o sa fie celibatar, da, sta bine.

  4. #4

    Nici inainte nu se putea divorta la mediator, se facea o intelegere ce trebuia consfintita la notar. Autoritatile publice gen notar, ofiter de stare civila si judecator sunt singurele in drept sa te divorteze.

    Ramane divortul la notar, e cea mai usoara si rapida modalitate, chiar si cu copii. DAR, doar daca se inteleg partile. Conventia rezultata, insa, poate fi atacata in instanta, e complicat dar nu imposibil. Daca e vorba despre un partaj mai consistent e bine de facut separat in instanta.

  5. #5

    Doar la preot cică se mai poate rezolva problema.
    Contra cost normal.

  6. #6

    Numai vaduva mai poate sa o lase. 😀

  7. #7

    D-asta nu o sa ma insor niciodata.

  8. #10

    Eu nu vad rostul casatoriei. Daca vrei sa fii cu cineva, cine te opreste sa fii in concubinaj. Mi se pare prea mare deranjul

    • #11

      Eu m-as casatorii chiar si numai pentru rezonanta cuvantului concubinaj. “A, voi traiti in concubinaj ?” “Cum mai este ‘concubinatoarea’ ta ?” fmm de cuvant, hai sa ne casatorim.

    • #12

      Nici eu nu cred în instituția căsătoriei, dar actul civil e necesar, odată ce ai copii. Te duci, semnezi, îți vezi de treabă, nu s a schimbat nimic.

    • #13

      in mare sunt de acord, singurul aspect la care trebuie sa te gandesti e aspectul legal, ce se intampla cu “averea” ta? cu a ei? cu apartamentul, cu copilul?

      de aia mai bun decat mariajul mi se pare ce au inventat francezii in special pentru a da sansa persoanelor cu alte orientari sexuale sa-si cedeze averea partenerilor: PACS (pact civil de solidaritte).

      cand vrei sa te desparti rupi actul ala si s-a terminat, fiecare ramane cu bunurile lui, ce s-a luat la comun se imparte fie egal fie in functie de cat a cotizat fiecare.

    • #14

      Sau curcubinaj, dupa caz…

  9. #15

    Off topic pentru cei ce-au ramas cu rezerve de hrana:

    Daca nu mai stiti unde s-o depozitati, voilà o solutie ca sa mai faceti ceva loc: scoateti sampania aia din frigider urlz.fr/bZ1D

  10. #16

    650 lei era in 2015 la notar. Ieftin si fara batai de cap. Vorba notaritei “la al doilea daca veniti tot la mine va fac discount”.
    Casatoria e oarecum necesara ptr ca asa e construita societatea la noi. Nu stiu la altii cum e, da’ la noi e mai simplu daca ai acte. Ptr copii, ptr bunuri luate la comun etc. E mai simplu cand merge treaba, ca daca ajungi la divort se complica.

  11. #17

    In continuare ICCJ se crede parte a puterii legislative.

    • #18

      Nici înainte de decizia ÎCCJ nu se putea divorța la mediator. Era o gogomănie mincinoasă promovată de mediatori

  12. #19

    Au stat magistratii si au rumegat bine ideea si au observat ca le scade malaiul fara infatisari multe si marunte…

    • #20

      Se vede că n-ai treabă cu domeniul. Interesul e să scadă numărul de dosare, nu să crească. ”Mălaiul” rămâne același indiferent de numărul de dosare.