Starline S96, desigur.
Într-o dimineață, acum vreo lună, am ieșit din bloc, ca să văd o imagine de vis. Mașina mea, înfiptă în peretele blocului, tot încerca să înainteze, zvâââc, zvââââc, cu luminile pornite, clipocind din toate becurile. O imagine de vis, cred că toți vecinii care au trecut prin zonă aplaudau cu ambele mâini.

Care a fost treaba. Acum ceva vreme am instalat o alarmă auto cu pornire de la distanță. Doar că, din cauză că mașina mea este prea veche, sistemul respectiv de pornire, nevăzând prea bine turometrul, mergea doar din când în când în sistem manual. Și am fost la un service, unde am mutat alarma de pe cutie manuală pe cutie automată. Adică ssă pornească indiferent dacă e în viteză sau nu, dacă are frâna de mână trasă sau nu.

Iar în dimineața buclucașă, era frig, am luat telecomanda mașinii și am dat drumul la motor, să se încălzească înăuntru. Doar că uitasem mașina în viteză, din păcate. Din fericire, o parcasem cu fața spre zid, nu cu spatele, cum fac în 99,99% din timp. Pentru că dacă o parcam invers, în fața mea era un Range Rover care, m-am uitat după aia, are preț de listă de 105 000 euro. Direct în el se înfigea, cu tot elanul.

Am mai stat cu frica în sân o perioadă și, după ce am realizat că nu folosesc deloc alarma, pentru că mi-e frică să nu o fi lăsat din greșeală în viteză, am mers la băieții mei de la Tornado și mi-am schimbat-o cu alta, mai potrivită pentru Honda mea model antic, dar care arrată atât de sexy și de bine.

Așa că acum am un Starline S96, care este fix dumnezeu pentru mine. Și are tot ce vreau.

Sistem de pornire de la distanță, PRIN TELEFON. I-am pus o cartelă telefonică înăuntru și aia e, o pornesc sau o opresc de oriunde aș fi în lume. Îmi arată temperatura interioară a mașinii și a motorului, plus voltajul bateriei.

Trimite mesaj pe telefon cu fiecare acțiune ce se petrece cu ea, dacă e lovită, mutată, dacă e deschisă sau pornește motorul, arată locația în fiecare moment, ba chiar are și buton de panică, pe care, dacă îl apeși, începe să răcnească din toate sirenele și nu o mai oprești decât la service. Bine, are tot felul de miliarde de setări, gen o poți seta să pornească din oră în oră, dacă e frig sau prea cald afară.

E mișto și merită fiecare bănuț. A costat vreo 1899 la Tornado, cu tot cu manoperă. În imagine e Cristi my man, omul care are grijă de mine acolo, filmând Honda mea ușor jegoasă, pentru că stau la țară.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.