Acum mulți ani, una din șmecheriile din comerț era să îți cântărească hârtia care ți-o puneau pe cântar, la mezeluri sau unde te duceai. Primeai un ditamai cartonul gros, de puteai izola de bombe irakul, care cântărea 200 de grame, după care mâncarea și, uite-așa, primeai hârtie la preț de salam de Sibiu, pentru că de ce nu. De aia unele hypermarketuri au afișate un anunț Bineînțeles că nu cântărim și hârtia (asta pentru cei mai mici, care nu au prins vremurile)

În ultima perioadă, la unele magazine, a apărut o șmecherie similară. Au apărut niște pungi de culoarea colostrului, lângă zonele unde ești servit sau îți pui chestii, eventual cu un afiș pe care nu îl citește nimeni, ceva cu Ajutați-ne să salvăm planeta de poluare. Și ajungi la casă și afli că acel ajutor este să dai 10 bani pe punga vieții.

Să fie clar, eu sunt de acord să se plătească pungile de plastic. Vrei la casă pungă de plastic? Ia de aici, 5 lei, data viitoare adu-ți aminte să îți iei plasa de ațică.
Dar nu acolo unde nu există altă variantă. Dă-mi posibilitatea de a pune peștele în alt ambalaj. Pune hârtie, cartoane, rahaturi. Dar nu vinde OBLIGATORIU pungi de plastic, pentru că așa se salvează planeta. Pentru că nu se salvează nimic, doar un băiat deștept, care aduce mizeriile alea, face foarte mulți bani, brusc, iar magazinul câștigă 10 bani la fiecare produs împachetat. Unde salvăm și pe cine, mai exact.

Nici măcar comuniștii nu aveau tupeul să ne pună să ne plătim hârtia în care ni se ambalau adidașii sau calculatoarele. Iată, în 2019, ori pleci cu peștele în mână, ori te costă pungulița.

Mai leave it in sangue.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.