Tot timpul suntem bombardați, în jur, de vina de a polua cu plastic mediul înconjurător. Din cauza mea, sărmanele broaște țestoase mor cu pungi în stomac, rechinii fac intoxicație cu poliuretan iar pinguinii își prin piciorușele alea fericite în pungile de la Mega și mor cu șireturile legate, fără a mai putea ieși din lagărul irakian.

Și totuși, de ce, dacă poluarea cu plastic e atât de îngrozitoare și s-au găsit molecule de plastic inclusiv în Groapa Marianelor, nu se interzice fabricarea, importarea sau comercializarea acestor unelte ale morții pentru natură?

De ce tot timpul eu trebuie să fiu vinovat pentru ceva ce cei care mă învinovățesc încurajează și încasează impozite? Nu se pot face farfurii de unică folosință din hârtie? Paie? Pungi de Mega? Orice, absolut orice poate fi înlocuit. Până și sticlele de plastic pot fi, bine mersi, făcute din nisip topit sau din ceramică sau din hârtie cerată, sau x alte modalități de îmbuteliere. De ce eu sunt vinovat că le cumpăr, în timp ce cei ce le fabrică sunt bine mersi și încasează profituri grăsane, după care țâțâie negativ din dinți la adresa noastră, eventual de pe yahtul propriu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.