Numele meu e Mihai si sunt cititorul tau de multi, multi ani (peste 10). De multe ori am vazut cum s-au realizat lucruri f frumoase cu ajutorul tau.

Ca sa trec la subiect, anul asta m-am hotarat sa fac un PC si sa-l donez unui copil/adolescent care vrea sa invete programare, dar nu are posibilitati. Este vorba de un AMD Ryzen 2200 cu 8 GB RAM, SSD de 256 GB si placa video NVidia GTX960, plus perifericele necesare, adica tastatura, maus si monitor de 24″, eventual niste boxe. In plus, as vrea sa ofer 2 ore de “mentorat” pe saptamana in weekend, eventual remote, prin Skype sau alt serviciu de genul asta.

Nu vreau sa apelez la un ONG sau altceva de genul asta, pentru ca mi-e tare frica sa nu ajunga prin biroul vreunui directoras de ONG dubios, si pentru ca am foarte mare incredere in tine si in comunitate (nu te cunosc personal, dar cred ca articolele tale sunt o buna ilustratie a personalitatii si a valorilor). As vrea ca donatia sa fie anonima, evident, cu exceptia celui care va primi PC-ul si “cursul”.

Motivul? Sunt programator de vreo 10 ani, am ajuns la un statut financiar care imi permite sa fac lucruri de genul asta, si cred ca cineva care primeste un astfel de boost, ar putea ca in viitor sa faca la fel, in cazul in care iese totul bine. Eu am avut norocul sa cresc si sa ma dezvolt fara sa-mi lipseasca nimic esential, si sunt constient de faptul ca in lumea asta sunt foarte multi oameni care n-au avut norocul meu.

Dacă știți, vreți, vă interesează, vă rog să vă manifestați în comentarii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.