Problema mea cu mașinile Diesel este încălzirea, iarna. La toate pe care le-am avut, am trecut prin aceiași chestie. Iarna stai vreo 10 minute până se face cald în mașină. Dacă nu ai chef să ieși cu un sfert de oră înainte afară, ca să dai la cheie, mașina se încălzește când îți lași copiii la școală sau amanta la metrou. Nu mai zic de zilele alea cu chiciură, când îngheață toate și parcă ai fi vrut să fie căldură în mașină vreo 20 de minute, înainte de a ieși.

Așa că mi-am pus sistem de pornire de la distanță. Bine, el e sistem de securitate, cu alarmă și ce e necesar, dar pe mine mă interesa mia mult pornirea de la distanță. Ceea ce am și făcut.

Așa cum vedeți în filmuleț, își face treaba. Pornește și se oprește singur, inclusiv din casă. Sistemul are 2 modalități, pentru mașini automate și cele manuale. Mie mi-au montat-o pentru manuală, având manuală, dar mi-era lene să tot fac mișcările alea de fiecare dată când voiam să o armez, așa că am trecut-o pe automat. Pericolul, aici, este că, dacă ai uitat-o în viteză, iar frâna de mână nu ține bine, o să cam plece mașina. Ca sistem de siguranță, dacă îți place să o bagi în viteză, dar nu tragi frâna de mână, nu mai pornește.

E un sistem mișto și e foarte simplu, îl recomand cu 2 mâini pentru cei care stau, ca mine, la Găunoaia din deal, expuși la frig și vânt. Parcă altfel ți se urcă copiii în mașina gata caldă, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.