Cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020, iar cuantumul amenzilor pentru apeluri false va crește la valori cuprinse între 1.500 de lei și 5.000 de lei, față de 500 de lei și 1.000 de lei în prezent, a precizat marți Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

O veste bună, normală și necesară. E păcat că se aplică doar din 2021, efectiv, pentru că, în perioada asta, angajații șmecheri din companiile de telefonie mobilă, plus băieții întreprinzători, vr face stocuri babane de cartele, pe care le vor vinde pe OLX, ca băieții. Evident, va dura o perioadă până se vor regla complet lucrurile.

O altă problemă ar fi amenzile pentru cei ce sună abuziv la 112. 1000 de lei mi se pare puțin și mi se pare incomplet. În primul rând, amenda ar trebui să fie de minim 5000 de lei, dacă se demonstrează că e o farsă. Cum e la americani, de exemplu.

The penalties to violating Penal Code § 148.5 and Penal Code § 148.3 are fairly straightforward –a fine of up to $1,000 (plus penalties and assessments that can add up to close to $4,500). In addition, a person found in violation of Penal Code § 148.5 may be sentenced up to six months in county jail, but someone found in violation of § 148.3 can face up to a year in county jail.

The penalties may very well also include restitution for the response costs and investigation expenses of a crime that obviously did not need to be expended but for the false 911 call (these expenses can rapidly reach several thousand dollars).

Sau cum e în Olanda sau Germania

Adults can be fined or sentenced to a prison term. Children who abuse 112 are also punished. The police will send a warning letter to the child’s parents. If this doesn’t help, the child is referred to the nearest office of Halt (a national organisation for the prevention of juvenile crime). The police can also ask a children’s judge to sentence a child under juvenile criminal law.

Nu înțeleg de ce, în românia, statul își asumă, pur și simplu, deplasarea echipajelor la urgență. Este evident că dacă a fost o farsă telefonică, pe lângă amendă, pe lângă arestarea și internarea copilului care a făcut apelul într-un centru de detenție pentru minori, responsabilii trebuie să plătească complet tot costul deplasării.

Și nu, aici nu vorbim doar de urgențe în care își bat joc de capetele de cretă. Să vedeți cum pleacă pompierii la incendii false, cu câte 2-3 autospeciale, 20 de oameni și tot tacâmul. Da, am pățit, pe vremea când pompieream. Sunt apeluri false care trimit salvări aiurea, prin funduri de lume. Asta în timp ce oamenii mor în case, că nu ajunge salvarea la ei. De ce statul nu se consideră automat parte civilă în astfel de cazuri și, pur și simplu, să îl distrugă complet pe autorul farsei?

În fine, probabil trebuie să mai moară oameni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.