Operatoarea de la 112 care a răspuns la apelul Alexandrei şi a tratat-o pe fată cu răceală şi lipsă de empatie nu a fost sancţionată, deşi i s-a reproşat că i-a vorbit Alexandrei fără empatie şi nu i-a spus pe nume nici măcar o dată, deşi manualul recomandă adresarea directă şi folosirea unui ton prietenos şi implicat când operatorii se confruntă cu o infracţiune de maximă prioritate, cum este răpirea şi violul.

Când mai băgați de alea cu guvernanții care sunt ei de vină pentru toate, aduceți-vă aminte de momente ca acesta. Aduceți-vă aminte că aceștia sunt oamenii. Gunoaie ca asta se duc acasă în fiecare seară, se salută elegant și vor o țară mai bună.

Eu, totuși, sunt foarte curios, fiind vorba de funcționari publici, cine este acest STS care a decis că s-a respectat minuțios legea. Cine e șeful care a semnat, care sunt funcționarii care au analizat cazul și au decis că totul a fost ok, tot lanțul implicat. Aș dori să aflu și să fie publice.

Între timp, 112 lucrează. Și lucrează. La fel și justiția.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.