Am citit un comentariu ieri și mi-am adus aminte de chestia asta. Clasica coadă la bariera de trecere la pod la Fetești. Taxa aia o poți plăti la orice benzinărie din românia. Oricând. Poți plăti la tine în Ardeal, bagi bonul acela prețios în portofel, conduci până la bucurești, saluți civilizația, după care pleci la mare. Poți trece direct pe la pod, no problemă.

POȚI PLĂTI CU 12 LUNI ÎNAINTE!! ÎȚI POȚI PLĂTI, ÎN AVANS, TOATE TRECERILE ESTIMATE PE UN AN!! Și mai șmecher, ai voie să treci direct și să plătești, ține-te bine, a doua zi până la ora 24, adică 12 noaptea, pentru cititorii din vest. Nu mai zic de opțiunea de plată prin SMS, că deja sunt filme proaste. Și totuși, la benzinăria de dinainte de pod și la pod e coada morții, formată din români care vor ei să plătească cash și să aibă biletul DE ACOLO.

Dar mai sunt și alte trimbulinzeli de genul.
Românii care stau la coadă la Digi ca să plătească internetul, deși e internet, pot plăti online factura. Românii care stau la coadă la poștă ca să plătească factura la Vodafone. Românii care te roagă să le ții rândul cât continuă ei cumpărăturile prin magazin. Românii care vor neapărat să plătească la casieriile Enel, inexistente, nu la automate.

Stau și mă gândesc, care e baza acestor urticarii mentale? De ce ai face așa ceva și de ce ai refuza orice avans tehnic, doar pentru că mă-ta plătea factura de mână la poștă?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.