În china este comunism din cel mai urât posibil. Dacă nu știți de care, citiți puțin despre Tien An Men și aflați. Zilele astea se comemorează, iar chinezii, după 30 de ani, în continuare spun că crimele de atunci, intratul cu tancuri în oameni neînarmați au fost ceva bun și că doar așa se putea instaura legea și libertatea comunistă.

Chinezii profită, fără jenă, de cea mai slabă generație de politicieni a ultimei sute de ani și, promovând comunismul cu fața umană, iau banii vesticilor, dând la schimb moartea prin epuizare și poluare a milioane de chinezi. Doar că nimănui nu îi pasă și în niciun caz celor care pot să cumpere iphoane ieftine. Citiți puțin despre poluarea din china.

Am citit puțin pe tema interzicerii de către SUA a produselor Huawei. Deși mă doare să spun asta, e una din deciziile decente ale lui Trump, pe plan mondial.

Pentru că, repet, China e un stat comunist care controlează, 100% orice companie chinezească. Nu ai cum să te opui statului, indiferent de cît de miliardar ești tu. Decizia partidului are putere de lege, iar moartea ta, miliardar, așa cum ești tu, devine o informare la panoul de pionieri din școli.

Iar implementarea tehnologiei 5G, fără de care Internet of Things nu are cum să existe, nu poate fi lăsată pe mâna chinei. Nu se poate să îți pui la dispoziția lor totul. Să fim serioși, china are propriul ranking pentru cetățenii lor și au acces la ABSOLUT TOATE activitățile lor online, trebuie să fii prost să crezi că echipamentele de date de la Huawei nu vor avea găuri de securitate la nivel hardware, pentru a nu putea fi patchuite și pe unde să se poată intra, în lumea decadentă a vesticilor.

Cu atât mai jenantă este indecizia româniei într-o problemă atât de gravă. Că o fi, că o păți, că încă nu știm. Dar ne place să fim în NATO, ne place că americanii au bază la Deveselu și rușii pot face doar gargară pe lângă granițele Ucrainei. E frumos și bine. Dar în rest, e important care pe unde primește șpaga.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.