Astăzi, la Tribunalul București, ar fi trebuit să aibă loc ultimul termen din procesul în care Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită. Deznodământul dosarului a fost însă amânat, deoarece judecătoarea a constatat o lipsă de procedură: nu s-a întors dovada de citare a unuia dintre inculpați, Claudiu Bengalici, care locuiește în Bacău. Înainte de a anunța noul termen, magistratul Iosefina Pîrvu le-a cerut avocaților din sală: „Schimbați judecătorul”. Apoi și-a motivat strania cerere: „Pentru că eu nu voi avea timp să amân pronunțarea și sunt și probleme tehnice în dosar”. A continuat. „Eu pe 1 (iunie – n.r.) mi-am încetat calitatea. În iunie îmi iese decizia de pensionare și mă duc să fac prăjituri acasă”. Următorul termen va fi pe 6 mai. Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este judecat în acest dosar, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Ca să înțelegeți puterea șpăgii în românia, nu trebuie decât să urmăriți procesul lui Sorin Oprescu. Deși dovezile sunt covârșitoare, există tot ce e necesar, inclusiv flagrantul faptei, procesul trenează de ani de zile, cu tot felul de amânări, expertize care durează un an, citări anumit greșite pentru a se putea cere recitarea, la o dată ulterioară, tot gunoiul posibil.

Desigur, secția aia a lui Tudorel, cu sclava Adina Florea, făcută special pentru Koveși, nu are nimic de comentat, pentru că e, mă-nțelegi, justiție.

Justiția pe care o apărăm.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.