Știu că am mai avut o dată discuția asta, dar cred că trebuie actualizată, pentru că, din februarie până acum, e posibil să se fi schimbat multe.

Am un VPN de la PIA. Nu e rău, nu e nici foarte bun, viteza scade cu câțiva Mbps și, atunci când internetul se întinde pe la vreo 17 mbps, se simte, dar să zicem că e normal.

Problema e că se deconectează, destul de des, indiferent de ce servere folosesc. Când mi-e lumea mai dragă, puff, becul roșu pe router.

Presupunând că nu am nevoie de sfaturile tehnice pe care, ca orice români vajnici, v-ați simți obligați să mi le dați, ce experiențe aveți cu VPN-urile, pentru high usage? Am auzit chestii bune despre torguard, după care am citit că, pe telefon, e vraiște și că setupul pe router e destul de dificil și suportă doar anumite routere și DDWRT. Iarăși, Cyberghost are vorbe bune în piață, dar eu nu am încredere în serviciile românești prea mult sau în prea multe, puțini se ridică la nivelul reclamei.

NordVPN e mult prea scump pentru ce oferă și am auzit că, la fel ca și Torguard, au primit citație de la guvernul federal și acum datele lor sunt la dispoziția cui dorește. A, și mă enervează că și-au plătit publicitate pe toate gardurile, au inclusiv zeci de situri de reviewuri ce le aparțin și în care nu există decât content cu metrici care arată cât de minunați sunt. Deci cade din start.

Altele? Nu, selfhosted nu e o soluție. Nici amazon. Pfiu, mi-am luat astea de pe inimă. Mersi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.