Știți memeul ăla cu pinguinul rupt în 2, o parte merge înainte, una înapoi?
Așa sunt deciziile luate în favoarea cetățenilor, de către autorități. Pe o parte, e bine că se ajunge la o decizie. Pe cealaltă parte, decizia e proastă, inutilă și nu poate fi pusă în aplicare.

Azi avem AIDA. Noua bază de date a asigurărilor, ceva fantastic, care a costat doar 160 000 de euro și face o singură chestie. Se conectează la o altă bază de date și extrage niște informații pe care le prezintă, ulterior, într-un format lizibil.

Anyway, nu e treaba mea și mi-e profund lene, așa că nu am chef să caut cine a luat banii și cât ar costa, de fapt, un asemenea site, practic, static. Ce este interesant este altceva.

posibilitatea obținerii de către aceștia a certificatului de daunalitate, un document în care sunt menționate daunele înregistrate de asigurat, pentru toate vehiculele deținute în ultimii 5 ani de asigurare, sau, după caz, absența acestor daune.
Documentul, emis bilingv, in limbile romana si engleza, este util persoanelor care vor să încheie asigurarea RCA în alte țări.

Deci da? Ceva util, dacă ești în altă țară și vrei asigurare. Iarăși, de lene, nu caut vreun simulator de asigurări în UK, dar, pentru un Volvo V50, ca al meu, asigurarea e 1000+ pounds, adică destul de multicel. Ar scădea decent, dacă ai putea avea o dovadă a ultimilor 5 ani că nu ai avut niciun eveniment în trafic.

Doar că nu. Pentru că aici vine partea cu pinguinul întors.

Certificatul de daunalitate se emite de către BAAR prin depunerea unei cereri la sediul institutiei, cerere care poate fi transmisa si prin poștă sau electronic, la adresa de email: certificat@aida.info.ro.

Din perspectiva reglementărilor privind datele cu caracter personal, certificatul poate fi înmânat doar persoanei solicitante fie la sediul BAAR, fie prin poștă cu confirmare de primire.

Deci da? Ai nevoie să îți faci RCA în UK, da? Adică ești în UK de minim 6 luni și trebuie să înmatriculezi mașina sau ai cumpărat una pentru acolo, deci, evident, STAI acolo, nu ai ce face cu o mașină cu volan invers, nu? De aia vrei să îți faci RCA. Ei, na, iată, nu poți primi acel certificat decât dacă ești la ghișeu sau la o adresă din românia.

Cuiul lui Pepelea (știu că pentru mulți dintre voi, absolvenți ai învățământului Abramburicăi, nu înseamnă nimic) este înfipt adânc în nevoile naționale. Nu ai cum să scapi de plecăciunea la ghișeu sau semnătura în original, feri-te-ar sfântul. De ce kkt să ți-l trimită prin e-mail, cu cod de autentificare, cu semnătură digitală sau orice rahat de securitate posibil în 2018, când poți să semnezi de primire prin poștă??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.