Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă, a pierdut definitiv procesul în care a contestat o amendă aplicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în august 2016, când inspectorii au concluzionat că operatorul ar fi indus în eroare clienții prin utilizarea sintagmei “nelimitat” în promovarea beneficiilor abonamentelor din portofoliu.

Citește mai mult

Practic, Orange folosea termenul de NELIMITAT pentru ofertele lor, doar că, cu steluțe mici, într-un contract cadru, undeva, scria că, de fapt, nelimitatul ăla are niște limite rezonabile și alte formulări de astea care permit, de fapt, operatorului să te închidă când dorește el.

Să ne înțelegem, rezonez cu Orange la partea cu protecția de fraudă. Eu personal știu oameni care, când au prins abonament nelimitat la Vodafone, s-au apucat să descarce torente de pe mobil, pentru că, de ce nu, dacă tot e nelimitat? Sau cei care se sunau de pe un telefon pe altul și le lăsau deschise. Uite de aia, pentru că am nelimitat și e treaba mea ce fac cu el. Da, comportamentele astea trebuie sancționate.

Problema e că aceste comportamente apar fix atunci când tu, operator, vii cu minciunele de astea. AVEM TRAFIC NELIMITAT!! Și, normal, țugulanul român este Păi e nelimitat, eu fac ce vreau eu cu cei 5 euro pe care îi plătesc, e dreptul meu!! Și descarcă torente.

Pe când, dacă oferta ar fi gen 100GB net și 20 000 de minute, de exemplu, alta ar fi situația. Nu cunosc pe nimeni, absolut nimeni care să consume atâta internet. Am 1 abonament Digi și o cartelă Vodafone (pentru că digi are semnal nu în alte locuri decât orașe), pe abonament am 50GB, pe cartelă am 30GB și, cel mai mult net consumat de mine a fost 12 GB, când am fost plecat și m-am uitat la Netflix pe telefon până mi-a dat sângele pe nas. În rest, între 6 și 10 GB, iar eu sunt un extra heavy user de internet pe telefon, pentru că din internet trăiesc, la mine telefonul dă refresh la ceva la fiecare minut. Despre minute, nu vorbesc, nu știu dacă în ultimele luni am inițiat eu vreun apel telefonic, pentru că folosesc skype, whatsapp și telegram.

Așa că da, simpatizez cu Orange la fraudă, simpatizez cu justiția că a pus lucrurile la punct și nu a lăsat să prospere partea cu NELIMITAT!!!

Și care e faza cu Orange, liderul pieței? Pe ce bază?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.