Ca preferință de mâncare de restaurant, sushi și noodles de la Terra Sushi, spetzle de la Casa Bunicii din Timișoara și supa de cocoș de la Bacaro.

Ca mâncare de luat la bot du chevale, KFC sau șaorma de la Taksim, La Turcu, Socului sau Genin.

Ca dulce, înghețată Lipton, cremșnitul de la Ana Pan și eclerele de la French revolution.

Băutură răcoritoare, Fanta de lâmâie sau Grepfruit, fără zahăr.

Leapșa merge mai departe la Andrei și Răzvan.

#foodchallenge

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

88 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Scoici de la “burgers si scoici” pe lipscani

  2. #2

    KFC all the way!

  3. #3

    nu mananc chestii complicate in oras (ciorbe,sube,fel 2 etc). burgeri, cartofi prajiti, poate un chinezesc.
    ca fast food am ramas doar cu saorma. aseara am bagat una de la socului si a fost pentru ultima oara..in ultimul an m-au dezamagit de fiecare data.
    kinder maxi king pe post de dulce iar ca bauturi bere si pepsi fara zahar

  4. Pasarica se pune ?

  5. #7

    4 mici si o bere.

  6. #8

    Ah… Deci pana la urma ai ramas la Fanta roz sa inteleg…

  7. #9

    Am mancat KFC in cel putin 5 tari. Ala din Romania bate la fund oricare altul. Poate prin Franta se mai apropie calitativ
    Shaorma. Nu stiti ce noroc avem. Prezint mai nou Romania ca tara shaormei. Doar in Israel e mai buna. In Turcia e mult sub ce se gaseste pe la noi, desi de acolo am importat-o, iar in restul Europei am inceput sa refuz sa mai mananc sa nu imi stric gustul.

    • #10

      In Turcia mai mult donner mai putina shaorma.

    • #11

      O pastrama de berbecuț de la Ciotoianu.

    • #12

      Și Mcdonalds este execrabil în multe locuri, necomestibil chiar. De obicei calitatea a orice adus de afară e mai proastă aici și nu am o explicație. Probabil are legătură atât cu gustul populației cât și cu faptul că Mcdonalds era considerat un “restaurant” scump până acum vreo 15 ani sau chiar mai recent prin unele locuri.

  8. #13

    Nu mai merge arhiblog.ro ? Eu tot de acolo intram.

  9. #15

    Profiterol de la Chocolat. Înghețată de la Zexe Braserie(foarte bună, încercați-o!). Înghețată la Moritz, Mara Mura, Cremeria Emilia. Ecler de fistic de la French Revolution. Dacă vreau ceva clasic, savarină de la Maria/ Constance.
    Șaorma de la Taksim. Mâncare libaneză de la Four Seasons(livrează și acasă). Mâncare turcească la Divan. Burger la Vivo. Pizza bună la Borgo Margherita(și paste. Livrează și la adresă). Pizza cu livrare de la Trenta Pizza.
    Pâine de la Rue Du Pain(cea mai bună pâine din București, în Dorobanți). Clătite la Frudisiac sau la Maison des Crepes.
    Mâncare turcească foarte bună la Clasis. Patiserie de la Rue Du Pain, Chocolat, Paul.
    Ceai la Infinitea(și chec, atmosferă bună de mers cu iubita).

  10. #20

    Imi place sa maninc fasole cu ciolan cand se da gratis.

  11. #21

    Pizza la Totonno’s…

  12. #22

    Mancare de la Clubul Taranului (din cadrul MTR) – au la pranz menu corporate super bun / si pentru friptane si gratar, recomand La Mahala.

    Fastfood: kfc, Calif, shaworma La Baiatu si A la turca.

    Ma simt ca la oracol, smbp

  13. #29

    Păi avem așea: calamar la grătar cu sos de oregano și oțet și sardele la grătar de la Taverna lui Aris din piața de pește. Scoici în sos de vin și caracatiță la grătar, la cea mai mișto tavernă de pește din lume (direct pe plajă) Aperanto Galazio.
    Coaste de mielușel la grătar de la taverna Marathonitis (faimoase în tot orașul). Cele mai bune ciuperci din lume, la grătar, la taverna Anteti din Ano Petralona. Ciorbă de burtă de la restaurantul To Iasio (mai bună decât oriunde altundeva). Dulce: Milfeulle de la Despina Patiserie. În Atena.

    • #30

      Incearca sa maninci fructele de mare cu mustar amestecat cu usturoi.

    • #31

      Am citit prima faza si m-am minunat: wow, avem asa ceva in Bucuresti?! Apoi m-am uitat cine a scris comment-ul….
      Ca tot zici de Atena: Margaro, in Piraeus. Creveti prajiti si salata greceasca. Simplu si bun. Salivez si scriu, salivez…

    • #32

      Maine ma voi duce la taverna Anteti, pentru ca imi place sa merg in locuri recomandate . Arata bine in poze. Thanks!

    • #33

      @Ariadna, este în spatele blocului meu. Daca vrei mă bag și eu la o porție de ciupercuțe 😛

    • #34

      @tummalaulu nu agreez Piraeus sub nicio formă! Calc pe acolo doar forțată de împrejurări! De mâncat sub nicio formă. Sunt scumpe toate restaurantele din zonă tocmai pentru că este port iar mâncarea, de cele mai multe ori, este proastă! Fiind un mare consumator de fructe de mare (cam de 4-5 ori pe săptămână) și locuind aici de mulți ani, am tot căutat prin toată Atena tavernele mici cu fructe proaspete și prețuri ok. Nu plătesc 12- 15 euro pe-o farfurie de scoici nici moartă :))))

    • #35

      @Marinel, în general un astfel de sos se face pentru scoici: muștar, usturoi și vin. Pas mal dar le prefer doar în vin sau simple!

  14. #36

    …sunt surprins sa vad Genin la tine in preferinte! Am luat o singura data ..ce aveau ei pe acolo…plus cartofi prajiti si am avut o experienta trista! Cartofii nu erau cu sare…era sare cu cartofi!
    In rest…Thalia, Calif si unde mai ma poarta pasii..ca imi place sa descopar!

    • #37

      am mancat o singura data la calif in titan, m am cacat imprastiat 24 de ore. si nici nu m a dat pe spate condimental ala sau cum ii spune

    • #38

      Au si ei momentele lor… Dar, din punctul meu de vedere au cea mai buna shaorma din Bucuresti. Era si cea de “La Haleala” dar si-a bautut pl patronul de afacerea lui…

    • #39

      Salmonika se numeste condimentul….

    • #40

      Ala in titan e o porcarie. Calif adevarat e la Iancului sau Militari

    • #41

      Nici pe mine nu ma impresioneaza condimental ala mi se pare ca nu mai are nici o legatura cu shaorma, si sosul ala asemanator cu zacusca acopera toate gusturile.

  15. #42

    *ecleruri

  16. Mmmm, leapşa. Now that’s a name I’ve not heard in a long time.

  17. #47

    ciorba de burta, vita argentiniana pe piatra.

  18. #48

    Eu am o obsesie pentru mancarea de la NoodlePack din Vivo Baia Mare. Mancare cu specific asiatic de toate felurile, si cum mananc eu chestii mai iuti de felul meu, imi fac aia niste portii de fried chicken and noodles de sare Scara Scoville din mine.

  19. #49

    Langos cu brânză de luat la pas. Mici cu bere cînd vreau ceva asa mai gourmet.

  20. #50

    Șaorma ofc, de la mama lu’ Vasile Manu.

  21. #51

    Wow, leapsa pe bloguri, cred ca n-am mai vazut asa ceva din 2008, cand se facea asta in lipsa de subiecte 🙂

  22. #52

    Pentru takeaway – gratar de la Ciotoianu din Popesti (poti da comanda telefonica cu 20 minute inainte sa ajungi).
    In rest nu mananc des in oras si prefer sa incerc mereu ceva nou, rar cand mai revin undeva.

  23. Am citit Casa Buhnici 😐

  24. #54

    rosso pomodoro 🙂

  25. #55

    Vită cu sos gorognzola și piure touluse de la Camizo din Titan. Mici și chifle de la terasa din Obor. Înghețată cu iaurt de la Kahve Dunasi din Mall Vitan.

  26. #56

    vedeti acest site bucharest.io

  27. #57

    Salut, caut si eu un local bun de sushi si am tot auzit de Terra Sushi. Ai incercat mai multe localuri si asta ti-a placut cel mai mult?

  28. tigaile “de cartier” de la De Cartier, Tineretului
    micii din obor

  29. #59

    Cu atitea frantuzisme a uitat lumea de pizdulice de vita si fudulii de porc la gratar…

  30. #61

    Zicea cineva mai sus de burgerii de la Vivo. Va recomand Switch.Eat, s-ar putea sa descoperiti ca va plac mai mult 😉

  31. #62

    stai sa intre radu (nwradu.ro) sa stinga lumina la postul asta :))

  32. #63

    scoici la burger si scoici 41, ala de mai jos
    burger la circus pub sau switch.eat
    sushi la sushi terra sau la sushiko ala de la tineretului
    ecler de la french connection
    tigaie picanta cu fructe de mare “Stella” – de la carciuma “De Cartier”. tot de la astia ca sunt aproape bagam si ciorbe cand avem nevoie pt plod. nu sunt cele mai bune dar sunt ce trebuie.

    sunt curios daca e cineva care apreciaza burgerii odiosi de la simbio?

    • #64

      ce nebun sunt. am uitat.
      cele mai tari chestii de fapt:
      inele de calamar de la drunken squid (adica doar festivaluri diverse ca nu au locatie fixa) – mai bune de atat doar in cinque terre (pentru cunoscatori)
      si inghetata de mango de la butoiul cu inghetata.

    • la astia era bun borsu de miel.

    • #66

      @Ender, fii serios cu Cinque Terre! Este o zonă turistică, scumpă și atât! Am stat 7 zile în respectiva zonă anul trecut, așa că am ars-o destul de mult prin restaurante. Mâncare comestibilă, nimic deosebit..poate doar scumpă în draci! Pentru fructe de mare, paradisul Europei este Vigo, Spania…cel mai mare port de pescari din Europa. Dacă ești fan calamari atunci încearcă să găsești restaurante care il fac la grătar (proaspăt, evident). Îți spun că după ce îl încerci așa…nu o să îți mai trebuiască prăjeala aia obosită!

    • #67

      @Roxani: hai sa nu ne repezim ca rata… : www.facebook.com/TrattoriaCinqueTerre/

  33. #68

    Pleskavica la Dinar, Vrsac
    Friptura Karadzordze + pleskavica la Tri Sesira, Beograd
    Taitei cu nuca la Cuina, Chisoda
    Ciorba de peste la Saran, Kikinda

  34. #70

    La ciorbarie 😀

  35. Cine n-a mâncat ciorbă rădăuţeană bine făcută, e flămând orice-ar avea în burtă 🙂

  36. #72

    sa nu uitam de costitele de la suzana unde mananc eu aripioare :)))

  37. #73

    Mancare de restaurant: supa frantuzeasca de ceapa la Cyrano si paste (orice fel) de la Due Fratelli.
    Fast-Food: Hot Bucket + sos de usturoi = love KFC.
    Dulce: prajitura Lamaita de la Cofetaria Sweet Mocca.
    Racoritoare: cate o Coca Cola sau un Pepsi “la sfert” si rece o data la 6 luni. Mai des, daca-i cazul, cate o limonada sau o socata “home-made”.

    Cu voia voastra – alcool: bere rece

  38. #74

    Prăjituri de casă de la Cake

  39. #75

    Alba-ca-zapada de la Cake!! :):):)

    • #76

      e ceva cu cocos?

    • #77

      Cu lamaie www.arhiblog.ro ❤️

    • #78

      Serios, asa te-ai gandit tu ca se face social media? ti s-a permis un comentariu si ai mai sarit repede cu cateva? zi repede, specialist social media, social media enthsiast, iei 1400 de lei salariu, nu? uite, sfat gratis, daca lasai un singur comentariu, destept, cu link, castigai mult mai mult decat retardismul asta. succes

  40. Mai rar cand mananc in oras. Si cand o fac prefer o friptura, fara sos de miere sau alte bombe calorice/glucidice.

  41. #80

    Prajiturile de la Cake. Sunt extra bune si nu ma pot decide care e cea mai buna: rulourile cu vanilie sau ciocolata de casa sau choux a la creme sau prajitura cu biscuiti. Norocul meu ca se vand si la cutie cu de toate asortate.

    • Norocul lor ca au gasit piarita toanta si nehotarata si o platesc in prajituri, pana decide sau pana ajunge 250 de kile. Care o fi prima. Dar hey de invatat Limba Romana de om, you know what i mean, gen, nu poate fi vorba.

  42. #82

    Prajiturile de la cake sunt geniale.

  43. #83

    Prajiturile de la cake sunt geniale. Mancarea e buna in mai multe parti.

    • #84

      Ciorba de perisoare de la Cake este cea mai buna pentru ca da prin parti.

  44. #85

    Eu am venit aici doar sa spun ca ciorba de burta de la Prima e cea mai buna…

  45. Eu iau șaorma de la Calif (întotdeauna Iancului că mi-e aproape, dar niciodată Auchan sau alte bălării de tipul Condimental!).

    Pentru un prânz rapid am descoperit Tosca food.

    Dintre prăjituri aleg la kg Dorobanți 140 (ustură puțin la buzunar) sau Alice. Sau o lămâiță de la La Lavandă (Cornu). Sau un șoricel de la Agapitos.

    Un restaurant bun, dar scump e și Museum. Ador ștrudelul cu mere, acompaniat de înghețată.

    Tot La Lavandă e bună mâncarea pentru cei rătăciți pe DN1.

    Pizza ieftină iau de la Myty Pizza, iar ceva mai decent găsești la Trattoria Fresca.

    Burger decent dpdv calitate-preț am găsit la Burgeria Știrbey. Câteodată mai merge și Vivo.

    • #87

      Sfatul meu e sa eviti a mai manca de la myty. Nu vand chestii expirate, dar cand bagi in tine mezeluri de cea mai proasta calitate la ora actuala pe piata din Bucuresti (no joke, no bullshit), asteapta-te la ce e mai rau in privinta sanatatii tale. Nici furnizorul nu mananca de la ei si sta la 3 minute distanta de pizzerie.

    • @Titi Balamuc, mulțumesc pentru sfat (de regulă mănânc pizza cu brânză sau cu pui, dar nu același lucru l-aș putea spune despre soț ), dar m-ai făcut curioasă; care e furnizorul? Meda?