investitori

Simplu. Cu articole ca acesta.
În care prezinți ce idee măreață au avut investitoarele și ce tare chestie au făcut ele și cum înainte de a fi investitoare au fost marketeuse la ceva companie și, cu banii adunați, au investit în deschiderea unui superb bar.

După care BAM, spui cum au investit ele 500 000 de euro în afacere.
Serios? 500 000 de euro au fost făcuți de aceste tinere antreprenoare în 3 ani de muncă la corporație? Să i-o spuneți lui Mutu, băi Wall-Street, mai știm și noi ce salarii și bonificații se dau în piață.

Nu mai bine ați face voi un ghid real despre cum să îți găsești un sugar daddy investitor, atunci când ești fată tânără, abia ieșită de pe băncile facultății?

Parcă ar suna mai corect.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

71 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De ce sa faca un ghid real? Vrei sa dispara spiritul antreprenorial? :))

  2. #3

    Iulia Younis are vreo legatura cu propietarul Younis Dent ?

  3. #7

    Sa i-o spuna lui Mutu ca sa il frustreze si pe el? 😀

    Ca am inteles ca saracu’ Mutu are probleme mari cu banii, a incercat sa atraga 200.000 de euro pentru nush’ ce idee de afacere ii venise si n-a reusit.

    In vremurile lui bune 200.000 dadea numa’ pe d’ale nasului si d’ale gurii intr-un singur sezon. Acu’ ii cere pe la altii si nu ii primeste.

    • #8

      poate au banii direct de la Mutu

    • #9

      Mutu a fost atat de prost incat a trecut afacerile pe numele nevestei (Consuelo nush cum), pentru a evita executarea silita din partea clubului Chelsea (vezi problema lui cu cocaina).
      Acum e si mai prost pentru ca fiind separat de sotie (dupa ce a inselat-o cu una cu alta) , tot spera ca ea sa-i mai dea inapoi ceva din banii aia…

      Noi sa fim sanatosi, zic.

  4. #10

    Daca au fost “secretare” e posibil sa fi castigat atat.

    • #11

      Articolul asta e o reclama mascata ieftina. Se vorbeste prea mult despre local si prea putin despre “secretare”. Ar fi trebuit sa zica si pasii care i-au urmat, de unde au banii mai exact ca nu cred ca au avut salariu de 10k euroi/luna. S-a prostituat jurnalista pentru o cafea hipstereasca in barul hipsteresc.

  5. Ce te mai roade invidia ca nu ai spirit antreprenorial 🙂

    • #13

      @petre ce va mai face sa faceti voi pe psihanalistii amatori pe blogul omului… 😀

    • #14

      *place

  6. #16

    Pf, cine mai bune botul in ziua de astazi la ceea ce scrie pe wall street punct ro? Cine mai citeste asemenea site? 😀

  7. #17

    da, si apar cativa prosti pozitivisti care ne dau astfel de povesti ca exemplu spunandu-ne ca si noi putem fi antreprenori si cand te apuci de afaceri, chestii, socoteli, te ingroapa forfetaru, contabilul pentru a depune bilantul, taxe si impozite, tva-ul incat ramai cu pl in mana si cu vise.

    sa vad si eu daca gasesc pe cineva caruia sa i-o sug, poate imi fac si eu un startup cu 500.000 de marafeti de inceput.

  8. #18

    “In Centrul Vechi aveam un spatiu mic, cu o bucatarie mica si cu 20 de locuri, care nu ne permitea sa facem toate lucrurile pe care le doream” – Da, ca sa torni pornakis cu gangbanguri iti trebuie un spatiu ceva mai mare. Nu incap toate erectiile cum trebuie in cadru.

    • #19

      stii cum e, cand nu mai iti ajunge spatiul, cumperi o vila in centru si aia e…

    • #20

      Sau mergem pe principiul “ce face romanul cand nu mai are lei? Schimba 100 de euro.”

    • #21

      …..sau pe principiul revolutiei franceze: “Sa manance cozonac, daca nu au paine”!

    • #22

      Când se termină mămăliga, mai bagi și cozonac.

  9. #23

    Pe langa gogonata gogonatelor articolul mai este si prost. Scris. De vreo doua ori se spune ca o fraza este declaratia celor doua.De exemplu” [Am luat cu noi…]” explica Dana Nica si Iulia Younis.

  10. bre, la cum arata yonuf as zice mai degraba parinti cu bani.
    pe de alta parte, sunt alti care fut banii astia nu ii investesc.

  11. #25

    Ai pus punctul pe i

  12. #26

    Bre, Ionut, iti dai seama ca nu toti avem valoarea ta in Rromania…

  13. #27

    Unde gasesc si eu o vila pe Mosilor cu 270.00 euros?:))

  14. #28

    you are a daddy and a sweet as sugar one (no pun intended). let’s ask the kids! 🙂

  15. #29

    ionut, corect…

  16. #30

    Si uite asa apar proverbele.
    Cine n-are batrani sa-si cumpere. Bine, in cazul lor, sa-i fwuta.

  17. Numai răutăți… numai și numai răutăți…

  18. #32

    True. Pe de alta parte “capitalism” vine de la capital 🙂

  19. #34

    Fata a lucrat in “diplomatie”, in diplomatie nu prea ajungi sa lucrezi intamplator.

  20. #35

    se numeste business angel ma. businessangels.ro/

  21. #36

    www.zf.ro/zf-news/noua-generatie-de-antreprenoare-11-000-de-femei-au-intrat-anul-trecut-in-business-13920912

    e un trend se pare.
    bogatii s-au imbogatit, fetele i-au supt….de bani si mai mult si iata!:)

    in body-ul articolului scrie cum o tipa a intrat si ea in afaceri de moda cu un site online din care are venituri deja de 150.000 de euro.
    “Pe de altă parte, Carmen Dascălu a intrat singură în afaceri şi a lansat magazinul online de modă Carmencita, care are venituri de 150.000 de euro. ”

    ce simplu e sa faci prima suta de mii!:))

  22. #38

    Se stie de la articolul cu intrebarea “Cat castigati” ca pentru cititorii acestui blog care gastica j de mii de euro pe luna 50.000 in 3 ani e un mizilic.

    Deci nu isi are sens acest articol – cel putin nu in aceasta comunitate selecta :).

    • #39

      *castiga

    • 500.000 in 3 ani.
      practic si pentru comentatorul hardcore e o suma destul de obositoare de facut in 3 ani. Nu imposibila, dar mai trebuie taiate vreo doua vacante in maldive si una la schi in aspen

    • #41

      Nea Animale, comentatoru’ senioresc poate merge LA SCHI in Maldive.

    • neee…aia e doar pentru senior

    • #43

      13 mii de ieuroi pe lună net pre două capete de vită.
      Nefurajate.
      Că nu mănânci, nu bei, nu f*ţi, nu respiri, nu te-mbraci. Nika. 3 ani in care doar adui la ciorap cei 13 mii lunar sa poti avea doar 500 de mii de investit.
      Unde mai pui ca pentru ăştia 13 mii “angajeu-Taurul” mai avea de “uplatiti” încă fro 10 mii numa taxe oficioase şi “legalizate”…
      Puahhh!!

    • #44

      seniorul merge la sky in maldive pentru ca e o persoana care crede in compromis:

      Ce este compromisul? Daca sotia vrea la mare iar sotul la munte, atunci toata familia merge la mare insa sotului i se permite sa-si ia schiurile!

    • eu ma duc cu schiurile la mare din scopuri practice. Practic toate gajicile de acolo se uita la mine

  23. #46

    Clar, e nimica toata, numai Mertanu’ lui Ionut e 250.000 sh.

  24. Si cica Mos Craciun nu exista…

  25. #48

    Ooo, salutari domnule Tiriac, bine ati revenit in topul Forbes.

  26. #49

    Le-am vazut pe amandoua fetele in cateva poze si dupa cum arata n-as zice ca le sponsorizeaza vreun bosorog. Mai degraba as zice ca se trag din familii bune care le-au ajutat cu banii pentru inceputul afacerii.

    • #50

      La bosorogi deja nu mai conteaza cum arati, conteaza cat de des il f*ti.

  27. #51

    Antreprenoarele lui peste sarat:

    Au bagat 500000 euro in afacere, se asteapta o cifra de afacere de 450000/an si daca compar cu ce au facut inainte, un profit de 9%. Inseamna ca au nevoie de minim 10 ani sa recupere banii investit. In plus restaurantele, barurile si cluburile sint produse dinamice: azi sint pline mmine nimeni nu mai intra ca ” nu mai e la moda”.
    Per ansamblu mi se pare o chestie extrem de riscanta si tare am impresia ca nu-si scot banii investiti.

    • #52

      Asa-i ca nu traiesti in Romania, sau daca traiesti, habar nu ai cam cat de mare e evaziunea fiscala in domeniul baruri/restaurante?
      Nu scrie nicaieri ca se asteapta fetili astea sa-si recupereze banii si vizibil, pe hartie, sa manance si gura noastra o paine subventionata din banii de pe impozitele lor.

  28. #53

    esti cratima din Hash

  29. #54

    Sunt o gramada de astfel de articole cu povesti de succes, cu sume mari de bani investite si cu lauda de profit mare, care defapt nu au cleinti si abia se chinuie sa supravietuiasca. Am doua exemple de cunostiinte.

  30. #55

    cat de tipic romanesc, si nu e expresia mea preferata, dar la cat de mult se potriveste in cazul de fata nu gasesc alta.
    am momentele mele cand ma paleste asa un optimism cretin legat de glie si neam, apoi apare un muc in fasole fix ca asta din articol si unele comentarii si ma trezesc la realitate.
    ma refer la misoginismul unora care nu se pot abtine sa nu-si imagineze ca o femeie cu bani a supt/futut/prostituat/jucat in porno etc
    sictir..

  31. #56

    Sa zicem ca o sa fie deschis 360 de zile pe an. Sa zicem ca o sa aiba o medie de 180 de clienti pe zi (imi vine greu sa cred, nu in fiecare zi e weekend si mai urmeaza si 3 luni de vara). Daca facem un calcul ele spera ca fiecare client o sa cumpere de 7 euro.
    Am vaga impresie ca erau putin drogate fetele astea cand si-au facut planul de afaceri.

    • #57

      Cam cand ai primit matale ultima data macar un bon fiscal in cluburile/barurile din centrul vechi? Indiciu: cumeri berea din Metro cu 3 lei si o vinzi cu 13. Cat crezi ca e profitul?

    • #58

      Eu nu vorbesc de profit. In articol scrie ca ele spera la o cifra de afaceri de 450 000 e, adica spera sa aiba vanzari de 450 000 e in anul 2015 in conditile in care inca nu au deschis. Avand in vedere zona, faptul ca e restaurant si faptul ca se afla in romania cu clienti romani.

    • #59

      Nu stiu de ce crezi ca nu au deschis, eu am mancat deja la ei de doua ori la pranz in ianuarie (ma refer la noul local, de pe Negustori). Bon fiscal de fiecare data, preturi medii (maricele chiar), nimic spectaculos, decent. Dar era plin.

      Am incercat sa mai fac o rezervare in februarie, nu au avut locuri de la 18:30 3 zile la rand (nici la fumatori, nici la nefumatori).

      Sa recapitulam: doamnele au avut o cladire micuta in centrul vechi (cumparata si aia). Dadeau bon fiscal de fiecare data, chiar daca erau in centrul vechi. Apoi, au vandut acea proprietate si au cumparat-o pe asta de pe Negustori, pe care au renovat-o. Multi oameni sunt foarte atasati de locul respectiv, multi s-au imprietenit cu proprietarele si vin ca la niste prieteni, iar gradina cred ca va fi si ea un punct forte al localului.

      Incercati sa cititi articolele spre care se da link si sa verificati si data respectivelor articole, ca sa nu mai vorbim de centrul vechi cand e vorba de zona Mosilor, sau despre cum ‘inca nu au deschis’, cand de fapt au deschis.

    • #60

      Inca o mentiune – am cheltuit prima data 47 de lei + 5 lei bacsis, si a doua oara undeva spre 60 de lei, deci peste 7 euro. Avand jos bar la care se poate sta si manca si sus o masa comuna de vreo 12 locuri, nici nu se tine, sa zicem, o masa de 4 persoane ocupata de o singura persoana.

    • ma simt ca in zimbabue, unde o consumatie de7e de persoana e considerata imposibila…sau greu de realizat.

  32. #62

    @Radu: Poate tu!

  33. #64

    Ce nu inteleg eu este uratoarul lucru:
    Daca au reusit sa faca 500000 euro in 3 ani…ce le trebuie sa deschida restaurant unde nici vorba sa faca venituri asemanatoare?
    Banuiesc ca cea cu MBA si job in marketing a folosit ce a invat la scoala. Pentru in biscuite (am evitat cuvintul piscot) ziaristele au sarit si au scris articole de lauda.

  34. #65

    ‘nu ai ceapa, tai un pui; n-ai paine, mananci cozonac”
    pui tu semnul exlamarii

  35. #66

    Daca ati intuit corect ca e articol platit si daca nu luati de bun tot ce e scris in articol, nu inteleg de ce v-ati blocat la partea cu 500.000 euro. E la fel de credibila ca si restul. In aceste articole se minte. Se umfla orice valoare de 2-3-10 ori.
    Povestea ceva mai credibila probabil ca e asa: poate mobilierul l-au luat aproape pe degeaba de la un bar din Anglia care a dat faliment. Poate barul acela din Anglia a platit 500.000 euro (sau lire). Daca spuneau ca e bar cu mobila sh, cine draku venea la ele? S-au gandit ele cam asa: “Ala a luat mobila de noua cu 500.000 euro… daca o luam noi de noua nu stim cat dadeam… zicem ca am dat cat a dat ala”.

    Trebuie sa fii tampit(ă) sa dai 500.000 euro pe un bar cu 20 de mese. 50.000 probabil e mai real.

    • Casa coane. CASA costa

    • #68

      Daca mergi la un investitor, altul decat parintii, si ii spui ca vrei 500.000 sa cumperi o casa in care sa faci bar primul lucru te va intreba daca vrei casa sau barul. Daca vrei barul nu mai bine inchiriezi un spatiu decat sa arunci 500.000?

    • #69

      Din nou, observ ca multi nu cititi articolul inainte sa comentati.

      Au vandut casa aia mai mica din centrul vechi si au cumparat o casa mai mare pe negustori. 270.000 euro a fost casa actuala, cu parter si etaj si 90 de locuri inauntru, inca 250.000 renovarea casei. Deci, mare parte din bani a venit din vanzarea casei din centrul vechi, aia mica de 20 de locuri (nu mese, LOCURI).

    • #70

      Nu scrie nicaieri ca ar fi fost al lor spatiul din centrul vechi. Vad ca era pe Selari. Acolo nu prea se vand spatii, ci se inchiriaza. Ma indoiesc ca e posibil sa fi fost individualizata o proprietate atat de mica (20 locuri).

  36. #71

    Dana Nica este fosta mana dreapta a lui Mircea Geoana…de unde bani?:))